HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kriskurs lockar medlemmar i Vimmerby

Kalmar Vad gör man som hyresgäst om strömmen försvinner för lång tid? Det får man just nu lära sig på de krisföreläsningar som Hyresgästföreningen i Vimmerby och Västervik erbjuder sina medlemmar.
En krislåda med det viktigaste om strömmen går.

Utan ström blir man mer lamslagen än man kanske tror. Hyresgäster är särskilt sårbara.

– De kan inte göra upp eld eller hämta vatten i egen brunn. Därför är det extra viktigt att utbilda just i hyresgäster i krisberedskap, säger Irene Johansson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Vimmerby, Västervik, Hultsfred och Valdemarsvik. 

Läs ocksåHyresgäster rättslösa vid brand

Hyresgästföreningen erbjuder sex föreläsningar i krisberedskap under hösten i Vimmerby och Västervik. Jan Martinsson, pensionär med 40 års erfarenhet från civilförsvaret, föreläser om vad man ska tänka på om strömmen går och man är helt oförberedd. 

En av föreläsningarna har hållits i bostadsområdet Gamla Vimarhem i Vimmerby. Här satsar just nu Hyresgästföreningen på extra mycket aktiviteter. Bland annat sopskola och Bamsestäddag. Senare i höst kommer föreningen även hålla boskola här.

– Området har saknat förtroendevalda och styrelse i sex-sju år nu. Det här är ett sätt att försöka skapa engagemang, säger Irene Johansson 

Läs ocksåAnnette bars ut av brandmän - såg sitt hem försvinna
Läs också Hyresgästföreningen vill sänka hyran med totalt 13 000 kronor om året Försiktig medlemsökning för Hyresgästföreningen Roudi hjälper nya hyresgäster till rätta – "Det tar tid att lära om"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.