HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kristianstadpar stack från lägenhet – stäms på 38 000

Kristianstad Paret sade upp lägenheten och stack. Utan att städa eller fixa hål i väggarna. Enligt värden struntade de också i att betala hyran under uppsägningstiden. Nu stäms de i tingsrätten.
Foto: Hyresnämnden

Samma dag som paret sade upp lägenheten lämnade de bostaden. Paret hade som brukligt tre månaders uppsägningstid men inga pengar betalades. Det uppger hyresvärden i den stämningsansökan som nu har lämnats in till Kristianstad tingsrätt.

Dessutom struntade paret i ett flyttstäda lägenheten, fixa till plugghål i väggarna, totalt 24 hål, och åtgärda spikar i två teakdörrar.

Läs ocksåDe lär känna Sverige med nål och tråd

Värden har nu stämt paret och kräver 27 000 kronor i uteblivna hyror, 8 400 kronor för städning och kostnader för att åtgärda skador, samt 2 800 kronor för tingsrättens ansökningsavgift.

Paret har inte yttrat sig.

Läs också Kattkiss i hela lägenheten - hyresgäst stäms på närmare halv miljon Stämmer hyresvärden på 300 000 kronor Coronaviruset: Bostadsbolag inför riktlinjer för hyresgäster Släpper inte in värden – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.