HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kristianstadpar stack från lägenhet – stäms på 38 000

Kristianstad Paret sade upp lägenheten och stack. Utan att städa eller fixa hål i väggarna. Enligt värden struntade de också i att betala hyran under uppsägningstiden. Nu stäms de i tingsrätten.
Foto: Hyresnämnden

Samma dag som paret sade upp lägenheten lämnade de bostaden. Paret hade som brukligt tre månaders uppsägningstid men inga pengar betalades. Det uppger hyresvärden i den stämningsansökan som nu har lämnats in till Kristianstad tingsrätt.

Dessutom struntade paret i ett flyttstäda lägenheten, fixa till plugghål i väggarna, totalt 24 hål, och åtgärda spikar i två teakdörrar.

Läs ocksåDyrare med garage och p-platser hos allmännyttan i Kristianstaddyrare garage

Värden har nu stämt paret och kräver 27 000 kronor i uteblivna hyror, 8 400 kronor för städning och kostnader för att åtgärda skador, samt 2 800 kronor för tingsrättens ansökningsavgift.

Paret har inte yttrat sig.

Läs också Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd "Polisärende" när pappa förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgästens bild på spis lönade sig – vann i rätten Slarvade med städningen – förlorar kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.