HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kritik mot brist på information om flytt

Motala Hyresgästföreningens personal i Motala flyttar till Linköpingskontoret. Nu kommer kritik mot att de förtroendevalda inte har fått information om förändringen.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresgästföreningens kontor i Gamla stan, Motala.

Från och med oktober är de två anställda som arbetar med verksamhetsutveckling ibland annat Motala och Vadstena i stället stationerade i Linköping. Det innebär att föreningen inte längre har någon personal placerad i västra länsdelen. Anledningen till förändringen är framför allt att komma närmare övrig personal som arbetar med samma frågor.

– I praktiken blir det ingen större skillnad, säger Johanna Edenblad, en av verksamhetsutvecklarna som nu byter kontor.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Motalaexpeditionen har inte heller tidigare haft regelbundna öppettider, utan besök har oftast förbokats. Och det går bra även i fortsättningen, betonar Johanna Edenblad som räknar med att vara på plats i Motalalokalen en hel del även framöver.

Hyresgästföreningen flyttade till den nuvarande lokalen i Gamla stan för ungefär ett år sedan. Enligt Johanna Edenblad kommer den att finnas kvar tills vidare och kan användas av förtroendevalda till möten i samma utsträckning som tidigare.

Men de finns de som är kritiska. Johnny Westrum, som är ordförande i lokala hyresgästföreningen i Charlottenborg, tycker att han och andra som arbetar ideellt inom föreningen borde ha fått information.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

– Vi har inte fått veta någonting. Jag hörde talas om det här via djungeltelegrafen och då var flytten redan genomförd, säger Johnny Westrum.

Han säger att han inte har någonting emot förändringen som sådan och att han inte tror att samarbetet mellan förtroendevalda och anställda behöver påverkas negativt.

– Det finns ju både mejl och telefon.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Men han är besviken över att inte ha fått åtminstone ett mejl med besked om vad som var på gång.

Johanna Edenblad medger att det kunde ha skötts bättre.

– Vi har en konferens för de lokala hyresgästföreningarna inplanerad. Den skulle ha varit i oktober men har flyttats fram till november. Vi hade tänkt informera alla samtidigt på den. Men nu när konferensen blev uppskjuten så kanske vi borde ha skickat ut något mejl om det, säger hon.

Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.