Annons

Kritiserad bostads-vd får mer inflytande i Sabo

Enköping Salabostäders vd Bernard Niglis har blivit invald i Sabos vd-råd. Förra veckan kritiserades han av Hyresgästföreningen för att inte följa regelverket kring hyresförhandlingar.

Det var i fredags som Salabostäder gick ut med information om att de nya hyrorna för 2016 var klara, trots att ingen överenskommelse hade nåtts med Hyresgästföreningen. ”Det är med förvåning och i viss mån bestörtning som vi konstaterar att Salabostäders företrädare uppenbarligen inte behärskar regelverket kring hur hyresförhandlingarna skall gå till”, kommenterade Hyresgästföreningens förhandlingsledare Lena Jansson Nordin då och kallade agerandet ”fullständigt oacceptabelt”. 

Nu kommer Salabostäders vd Bernard Niglis att får större inflytande över frågor som rör hyresbostäder över hela landet, som en av de nya medlemmarna i intresseorganisationen Sabos (Sveriges allmännyttiga bostadsföretags) vd-råd. Rådet är rådgivande organ för Sabos vd och fungerar också som Sabos stora delegation i Hyresmarknadskommittén, som medlar i tvister om hyreshöjningar. Det var just i samband med medling i Hyresmarknadskommittén som Hyresgästföreningen i fredags riktade skarp kritik mot Bernard Niglis.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sabos vd-råd består av 14 vd:ar för kommunala bostadsbolag och utses vartannat år av resten av medlemsföretagens vd:ar vid sex regionala träffar. Förutom Bernard Niglis kommer bland annat Mimers vd Anders Nordstrand och Enköpings hyresbostäders vd Jennie Sahlsten att sitta i rådet 2016–2017. Samtidigt lämnar Anders Erixon, vd för Östhammarshem, vd-rådet.

Annons
Läs också Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Anmälde inte adressändring i tid – får böta 3 500 kronor 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.