HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kritiserad bostads-vd får mer inflytande i Sabo

Enköping Salabostäders vd Bernard Niglis har blivit invald i Sabos vd-råd. Förra veckan kritiserades han av Hyresgästföreningen för att inte följa regelverket kring hyresförhandlingar.

Det var i fredags som Salabostäder gick ut med information om att de nya hyrorna för 2016 var klara, trots att ingen överenskommelse hade nåtts med Hyresgästföreningen. ”Det är med förvåning och i viss mån bestörtning som vi konstaterar att Salabostäders företrädare uppenbarligen inte behärskar regelverket kring hur hyresförhandlingarna skall gå till”, kommenterade Hyresgästföreningens förhandlingsledare Lena Jansson Nordin då och kallade agerandet ”fullständigt oacceptabelt”. 

Nu kommer Salabostäders vd Bernard Niglis att får större inflytande över frågor som rör hyresbostäder över hela landet, som en av de nya medlemmarna i intresseorganisationen Sabos (Sveriges allmännyttiga bostadsföretags) vd-råd. Rådet är rådgivande organ för Sabos vd och fungerar också som Sabos stora delegation i Hyresmarknadskommittén, som medlar i tvister om hyreshöjningar. Det var just i samband med medling i Hyresmarknadskommittén som Hyresgästföreningen i fredags riktade skarp kritik mot Bernard Niglis.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Sabos vd-råd består av 14 vd:ar för kommunala bostadsbolag och utses vartannat år av resten av medlemsföretagens vd:ar vid sex regionala träffar. Förutom Bernard Niglis kommer bland annat Mimers vd Anders Nordstrand och Enköpings hyresbostäders vd Jennie Sahlsten att sitta i rådet 2016–2017. Samtidigt lämnar Anders Erixon, vd för Östhammarshem, vd-rådet.

Läs också Det regnade in i sovrummet – hyresgäst får nära 90 000 kronor i ersättning Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster Nybygget kostar halva lönen – på håret att Antonias familj har råd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.