Annons

Kritiserad värd tar tillbaka inkassokrav

Malmö - En riktig soppa. Så karaktäriserar Johan Perup, jurist på Hyresgästföreningen de felaktiga avgiftskrav som drabbat B & C Motettens hyresgäster i Malmö. Men nu backar inkassoföretaget. I brev till hyresgästerna beklagar man misstaget och återkallar kravet.
− Någon har väl insett att det är felaktigt att begära inkassoavgift utan grund, säger Johan Perup.
 
Bakgrunden till striden är att hyresförhandlingarna för 520 lägenheter på Lindängen, med B & C Motetten som ägare och Newsec som är förvaltare, strandade i höstas.
 
Hyresgästföreningen tyckte inte att den begärda hyreshöjningen var rimlig och ärendet hamnade i hyresnämnden som ska avgöra hyrorna. Men fastighetsägaren vände sig ändå till inkasso för att få in obetalda kabeltv-avgifter. 
 
Av de 520 lägenheterna har 249 valt att inte betala den nya högre hyran som hyresvärden krävt. Att betala vore att godkänna den nya hyran och Hyresgästföreningen har därför gett rådet till sina medlemmar att fortsätta betala den gamla hyran i avvaktan på Hyresnämndens beslut.
 
Kabel-tv:n kommer att kosta 75 kronor i månaden när den nya hyran är klar men eftersom det är en avgift som ingår i hyran och förhandlingarna inte är färdiga menar Hyresgästföreningen att det inte finns något skäl att betala summan förrän det finns ett avtal.  Till dess man är överens gäller de gamla nivåerna, anser föreningen.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Privata hyreshus i Fagersta kan tas över av kommunen 50 lampor in i sovrummet – nu anmäls värden Stort missnöje bland hyresgäster i Jordbro Svartkontrakten på Herrgården utreds av korruptionsenhet Ny handel med svartkontrakt avslöjad i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.