HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kvinna trakasserade grannar – tvingas flytta

Partille Nedsättande kommentarer, hög musik, dammsugare och tv som lämnas på. Till slut beslöt hyresnämnden att kvinnan i Partille måste flytta.

Under flera år har en hyresgäst hos Partillebo i Partille stört sina grannar så mycket att hon nu förlorar sitt förstahandskontrakt.

Kvinnan, som bor en våning upp i ett hyreshus i Oxled, har bland annat ropat nedsättande uttryck till grannarna nedanför när de använt sin uteplats och upprepade gånger kört sin markis in och ut för att störa.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Hon har också haft tv:n och ljudanläggningen igång på hög volym – så hög att hon själv i vissa fall haft på sig hörselskydd. Hon har också lämnat maskinerna på även då hon själv lämnat lägenheten.

Hyresvärden Partillebo ska tidigare ha uppmanat kvinnan att sluta med sina störningar, men utan resultat. I hyresnämnden vittnade flera av kvinnans grannar och bekräftade de störande händelserna.

Kvinnan själv hävdar dock att hon enbart i enstaka fall tillrättavisat omkringboende och deras barn, men att ”det då har varit befogat”. Vidare menar hon att omgivningen är avundsjuk på henne för att hon har de ekonomiskt bättre än de, och att hon är utsatt för ”en förtalskampanj”.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.

Hyresnämnden valde dock att gå på Partillebos linje. I sitt beslut skriver man att det inte finns några skäl att misstro vittnenas uppgifter. Därmed har hon ”åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst i så hög grad att hyresavtalet skäligen inte bör förlängas”.

Kvinnan har överklagat hyresnämndens beslut till Svea hovrätt. Hon skulle dock ha inkommit med bevis dit senast den 2 februari, vilket inte har skett.

Läs också Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten" Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.