HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Låg höjning i Arvika

Arvika Hyran för Arvika fastighets 2600 lägenheter höjs med i genomsnitt 0,5 procent. Men bolaget vill höja mer i framtiden till följd av renoveringar - något som Hyresgästföreningen är kritisk till.

Höjningen på 0,5 procent ligger i linje med övriga hyreshöjningar i Värmland.

Men för hyresgästerna kommer hyreshöjningen variera i spannet 0-5 procent. Det beror på övergången till systematisk hyressättning som inleddes 2015 och som innebär att varje lägenhet ska bedömas utifrån standard och läge.

– Vi är nöjda med överenskommelsen, den är låg och ligger i linje med andra överenskommelser i Värmland. Det råder goda förutsättningarna för fastighetsbolagen och det är bra att hyresgästerna får ta del av det genom en låg överenskommelse, säger Marie Engström som är förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Under årets hyresförhandlingar har Arvika Fastighets AB enligt Hyresgästföreningen, flaggat för att de i framtiden vill fortsätta genomföra renoveringar och moderniseringar av sina fastigheter.

För att bekosta renoveringarna vill bolaget höja hyrorna ytterligare. Hyresgästföreningen är kritisk till förslaget och anser att hyrorna inte ska behöva höjas mer än normalt. Föreningen lyfter fram företagets goda ekonomi som en anledning till att en hög hyreshöjning inte ska behövas för att kunna renovera.

– Bolaget har en god ekonomi och det ska komma hyresgästerna till godo. Det är bra att de vill renovera sina fastigheter, men vi ser ingen anledning till att höja hyresgästernas hyror mer än normalt. Som det ser ut idag har bolaget redan råd med renoveringarna, säger Marie Engström.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.