HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lägenheter sålda av Pitebo

Norrbotten Pitebos bestånd på Norrgatan och Dalvägen har sålts. Fastigheterna har köpts för tre miljoner kronor av Piteå Golf AB.

– Vi har sökt en köpare under lång tid, säger Carl Johan Åhlund, vd Pitebo.

– Den här typen av hus är lite udda  i vårt bestånd. Husen har dessutom ett hyggligt stort renoveringsbehov, därför tyckte vi  det var läge att sälja.

Läs ocksåPitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

De sålda lägenheterna är 16 till antalet och de flesta är ettor.

– Vi har fortfarande väldigt många mindre lägenheter kvar. Och just de här lägenheterna försvinner ju inte heller från marknaden, säger Carl Johan Åhlund.

Köparna Piteå Golf äger, som namnet vittnar om, golfbanan i Piteå. Genom förvärvet hoppas de kunna säkerställa fler året-runt-tjänster för sin personal.

Läs ocksåKommuner larmar: därför är byggstödet oanvändbart "Värdelöst för oss"

– Vi vill inte ha säsongsanställda och kände att det här var något som kunde passa vår organisation. Genom förvaltandet av fastighterna får personalen arbetsuppgifter hela året, säger klubbchefen Ulf Åberg.

– Hyresgästerna kan känna sig lugna, vi kommer hyra ut som vanligt.

Piteå Golf tar över hyreskontrakten med oförändrade villkor från och med den första februari 2012. Pitebo meddelar också att hyresgästerna behåller sina kötidspoäng trots ägarbytet. 

Läs ocksåHyresgästföreningen: "Pitebo planerar chockhöjningar"
Läs också Vägrar Pitebos krav på hundralappar mer i hyra Pitebo bygger i Blåbärsskogen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.