Annons

Lägenhetsbordell avslöjades – nu riskerar hyresgästen att vräkas

Malmö En strid ström av män kom och gick från lägenheten. Efter att Heimstaden kontaktat polisen avslöjades det hur lägenheten i själva verket var en bordell.
Sveriges blå lagbok framför ett hus.
Foto: Fredrik Rubin
Hyresnämnden ska nu avgöra om den kvinnliga hyresgästen ska förlora sitt hyreskontrakt.

Stämningen i grannskapet förändrades kort efter att sju unga kvinnor flyttat in i den kvinnliga hyresgästens lägenhet i Malmö. Snart började okända män röra sig i trapphuset, alla för kortare besök. Flera grannar misstänkte att det rörde sig om sexköpare. Misstankarna förstärktes sedan unga kvinnor setts räkna pengar på lägenhetens balkong. Vad som pågick i tvårumslägenheten var svårt att se eftersom filtar hade placerats för lägenhetens fönster. Men när en av dessa trillade ner blev det uppenbart att det åtminstone rörde sig om sex, med eller utan betalning.

När Heimstaden fick vetskap om misstankarna kontaktades polisen, som inledde spaning mot lägenheten. Enligt polisens rapport iakttogs misstänka sexköpare och en husrannsakan genomfördes. Mycket riktigt visade det sig att polisernas spaning gett resultat och en sexköpande man delgavs misstanke om brott.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Heimstaden har nu vänt sig till hyresnämnden i Malmö med en ansökan om att säga upp kvinnans hyreskontrakt. Argumentet är att brottsliga handlingar sker i lägenheten. Heimstaden menar också att kvinnan inte kan anses bo i lägenheten längre och att hon dessutom hyrt ut lägenheten till kvinnorna i andra hand utan att först be om lov.

Annons
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Amfetamin i frysen och tablettförråd i sängbordet - polisens råd till hyresvärdar Hyresvärden om sexhandeln i sitt hus: ”Det är för jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.