Annons

Laholmshem inför matavfallssortering

Laholm Ambitionen är att alla som bor i Laholmshems 1500 lägenheter ska kunna sortera sitt matavfall. Men först måste 40 procent av deras soprum ändras eller byggas om.
Foto: Gry Ellebjerg
Nu inför det kommunala bostadsbolaget i Laholm matavfallssortering. Bilden har ingen koppling till Laholmshem.

Laholmshem har i nuläget inventerat alla sina soprum. Uppdraget var att se om soprummen som de ser ut idag klarar av att ha kärl för matavfall. I 60 procent går det och för de resterande 40 procenten krävs det vissa ändringar eller ombyggnationer.

Tillsamman med kommunen har Laholmshem varit ute i bostadsområdena och satt in kärl för matavfallet. Än så länge är de plomberade men inom kort ska det beslutas när de kommer att öppnas. Det beror på hur snabbt tömningen av kärlen kan sättas igång.

Enligt Anna-Karin Lindquist, kundtjänstchef vid Laholmshem, är tanken att alla hyresgäster ska sortera sitt matavfall men cirka 40 procent av Laholmshems soprum måste ändras eller byggas om. När det kommer att ske är ännu oklart.

Nu återstår den stora utmaningen att få hyresgästerna att lära sig hur matavfallet ska sorteras.

– Vi måste få med alla hyresgäster på tåget och få dem att förstå vikten av att sortera sitt matavfall. Många är bekymrade över att det ska lukta illa men om man följer våra tips och råd kan man undvika det.

Varje hyresgäst kommer att få ett startkitt med en behållare och påsar. I det ingår även informationsmaterial med fakta om hur man ska sortera och förpacka matavfallet.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.