HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lämnade dörr öppen – fick gå från lägenheten för gott

Värmland Mannen lämnade dörren öppen till sin lägenhet, städade dåligt och var sen med hyrorna. När ärendet skulle tas upp i hyresnämnden, infann han sig inte.
Foto: Hyresvärden
En man i Värmland vräktes från sin bostad på grund av obetalda hyror och misskötsel av lägenheten. Mannen dök aldrig upp i hyresnämnden för att försvara sig.

En 45-årig man i Värmland blev av med sin lägenhet när han inte infann sig vid hyresnämndens förhandling.

Mannen hade kallats till hyresnämnden eftersom den privata hyresvärden ville vräka honom.

Läs ocksåVärden misstänker: bodde aldrig i lägenheten men låter brorsan bo där

Utöver de sena hyrorna visade hyresvärden bilder av en vanvårdad lägenhet och menade att mannen dessutom då och då lämnade dörren till lägenheten öppen när han inte var hemma vilket ökade uppvärmningskostnaderna och gjorde att obehöriga kunde ta sig in i fastigheten.

45-åringen ska även ha skruvat loss fast armatur i badrummet så att oskyddade elledningar stack fram.

Hyresgästens version av det hela fick hyresnämnden aldrig ta del av då 45-åringen trots kallelser inte dök upp vid förhandlingen.

Läs ocksåSkuldsatta Carin hyrde ut 124 gånger via Airbnb – nu mister hon sitt hem

Nämnden ansåg att bevisningen var så stark att de trots att hyresgästen inte var där, fattade beslut om att mannen skulle vräkas.

Läs också Bråk och blod i trapphuset - nu tvingas hyresgästen flytta Västsvenska kommuner mörkar svar om avhysningspolicy Skottlossning och misshandelsanklagelser i dramatisk hyresfejd i Dalsland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.