Annons

Lämnade dörr öppen – fick gå från lägenheten för gott

Värmland Mannen lämnade dörren öppen till sin lägenhet, städade dåligt och var sen med hyrorna. När ärendet skulle tas upp i hyresnämnden, infann han sig inte.
Foto: Hyresvärden
En man i Värmland vräktes från sin bostad på grund av obetalda hyror och misskötsel av lägenheten. Mannen dök aldrig upp i hyresnämnden för att försvara sig.

En 45-årig man i Värmland blev av med sin lägenhet när han inte infann sig vid hyresnämndens förhandling.

Mannen hade kallats till hyresnämnden eftersom den privata hyresvärden ville vräka honom.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Utöver de sena hyrorna visade hyresvärden bilder av en vanvårdad lägenhet och menade att mannen dessutom då och då lämnade dörren till lägenheten öppen när han inte var hemma vilket ökade uppvärmningskostnaderna och gjorde att obehöriga kunde ta sig in i fastigheten.

Annons

45-åringen ska även ha skruvat loss fast armatur i badrummet så att oskyddade elledningar stack fram.

Hyresgästens version av det hela fick hyresnämnden aldrig ta del av då 45-åringen trots kallelser inte dök upp vid förhandlingen.

Annons
Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.

Nämnden ansåg att bevisningen var så stark att de trots att hyresgästen inte var där, fattade beslut om att mannen skulle vräkas.

Läs också Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Amfetamin i frysen och tablettförråd i sängbordet - polisens råd till hyresvärdar Nominerade för femte året i rad: Hem & Hyra kan vinna guldspade för granskning av socialtjänsten Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.