Annons

Landshövdingen i hyrestvist

Uppsala ​Länsstyrelsen med Anders Björck och Statens fastighetsverk ligger återigen i tvist med varandra. Den här gången gäller bråket den nya hyran för landshövdingens bostad och representionsvåning på slottet, rapporterar Sveriges Radio Uppland.

​Statens fastighetsverk vill höja hyran för landshövdingens bostad och representationsvåning på Uppsala slott. Men länsstyrelsen menar att hyreshöjningen är oskälig och har därför sagt upp avtalet med fastighetsverket. Nu har man även vänt sig till hyresnämnden för att få hjälp med medling i förhandlingarna, uppger Sveriges Radio Uppland.

Annons
Jörgen Hammarstedt på Statens fastighetsverk förnekar att hyran skulle vara oskälig.
-När vi har jämfört med likvärdiga lokaler så har vi funnit att hyran för länsstyrelsen på Uppsala slott har släpat efter, säger han till radion.
Anders Björck och fastighetsverket har legat i luven på varandra tidigare. För tre år sedan begärde Björck kompensation för störande renoveringar och passade dessutom på att säga att Statens fastighetsverk sköttes oprofessionellt och borde läggas ned.
Anders Björck har avböjt att kommentera bråket för Sveriges Radio Uppland.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Grovt misshandlad av sin granne – nu förlorar mannen sin lägenhet Tommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpet Staten vill höja hyran med 80 procent för Tommys slitna statartorp: ”Blåser det ute så viftar gardinerna” Tvättstugebråket urartade – 75-åringen bet värdens sambo i vaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.