Annons

Landskrona stadsutveckling får ny vd

Landskrona Hampus Trellid tar över vd-rollen efter Joakim Ahlin. Senast den 22 september börjar han sitt nya jobb.
Foto: Landskrona stad
Senast den 22 september tar Hampus Trellid över som vd vid Landskrona stadsutvecklingsbolag.

Joakim Ahlin ska flytta med sin familj och lämnar därför uppdraget som vd vid Landskrona stadsutvecklingsbolag som han tillträdde förra sommaren. Han blir i stället vd vid Karlsborgsbostäder och Karlsborgs Energi.

Hampus Trellid är 49 år och kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef vid serviceförvaltningen i Eslöv. I bagaget har han även flera ledaruppdrag inom det kommunala bostadsbolaget i Malmö.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hur ska du göra Landskrona mer attraktivt?
– Jag vill lyfta varumärket. Landskrona är en stad med stor potential och med ett fantastiskt läge vid Öresundskusten. När man pratar Öresundsregionen pratas det mycket om Helsingborg, Lund och Malmö. Jag tror jag kan hjälpa till att få Landskrona att synas som potentiell bostadsort.

Var bor du?
– I Malmö.

Annons

Ska du flytta till Landskrona nu?
– Inte som det ser ut nu. Jag har barn som fortfarande går i skolan.

Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."

Hampus Trellid vill inte kommentera sin lön utan hänvisar till Landskrona stadsutvecklings styrelseordförande Kenneth Håkansson.

– Det är ingen hemlighet. Han får 85 000 kronor i månaden plus tjänstebil.

Varför valde ni just Hampus Trellid?

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

–  Han har jobbat med både stadsförnyelse, stadsutveckling och har en gedigen bakgrund från fastighetssidan. Han ger intrycket av att vara en ”dooer” och inte en skrivbordsmänniska och det är vad vi behöver. Vi var väldigt nöjda med Joakim Ahlin men han ska flytta med sin familj till en annan ort. Vi är tacksamma för den tid som han har varit här.

Landskrona stadsutveckling bildades 2012 av Landskrona stad och fem privata fastighetsägare. I dag är delägarna HSB Landskrona, Brinova, Heimstaden, Svenska Hus, Paulssons Fastigheter, Lindström Fastigheter, Stena fastigheter i Malmö AB och Landskronahem AB.

Läs också Fick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat" De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.