Annons

Landskrona stadsutveckling får ny vd

Landskrona Hampus Trellid tar över vd-rollen efter Joakim Ahlin. Senast den 22 september börjar han sitt nya jobb.
Foto: Landskrona stad
Senast den 22 september tar Hampus Trellid över som vd vid Landskrona stadsutvecklingsbolag.

Joakim Ahlin ska flytta med sin familj och lämnar därför uppdraget som vd vid Landskrona stadsutvecklingsbolag som han tillträdde förra sommaren. Han blir i stället vd vid Karlsborgsbostäder och Karlsborgs Energi.

Hampus Trellid är 49 år och kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef vid serviceförvaltningen i Eslöv. I bagaget har han även flera ledaruppdrag inom det kommunala bostadsbolaget i Malmö.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur ska du göra Landskrona mer attraktivt?
– Jag vill lyfta varumärket. Landskrona är en stad med stor potential och med ett fantastiskt läge vid Öresundskusten. När man pratar Öresundsregionen pratas det mycket om Helsingborg, Lund och Malmö. Jag tror jag kan hjälpa till att få Landskrona att synas som potentiell bostadsort.

Var bor du?
– I Malmö.

Annons

Ska du flytta till Landskrona nu?
– Inte som det ser ut nu. Jag har barn som fortfarande går i skolan.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Hampus Trellid vill inte kommentera sin lön utan hänvisar till Landskrona stadsutvecklings styrelseordförande Kenneth Håkansson.

– Det är ingen hemlighet. Han får 85 000 kronor i månaden plus tjänstebil.

Varför valde ni just Hampus Trellid?

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

–  Han har jobbat med både stadsförnyelse, stadsutveckling och har en gedigen bakgrund från fastighetssidan. Han ger intrycket av att vara en ”dooer” och inte en skrivbordsmänniska och det är vad vi behöver. Vi var väldigt nöjda med Joakim Ahlin men han ska flytta med sin familj till en annan ort. Vi är tacksamma för den tid som han har varit här.

Landskrona stadsutveckling bildades 2012 av Landskrona stad och fem privata fastighetsägare. I dag är delägarna HSB Landskrona, Brinova, Heimstaden, Svenska Hus, Paulssons Fastigheter, Lindström Fastigheter, Stena fastigheter i Malmö AB och Landskronahem AB.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.