Annons

Landskronahem får en ovanlig hyresuppgörelse

Landskrona I år blev det ingen hyreshöjning för Landskronahems hyresgäster. Däremot blir det en dubbel hyreshöjning 2017 och även en uppgörelse för 2018.
Foto: Anna Hultberg
Ny hyra för hyresgästerna i Kävlinge är klar. Foto: Anna Hultberg

När de privata hyresvärdarna i Landskrona strandade 2016 års hyresförhandlingar valde Landskornahem att avvakta läget. Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget återupptog inte sina förhandlingar förrän nu. Parterna har kommit överens om en tvåårig uppgörelse för 2017 och 2018 men i nästa års höjning finns även 2016 års hyreshöjning inbakad.

Den första januari höjs därför hyran med 1,3 procent i genomsnitt. Av dem är 0,7 procent för 2016 och de resterade 0,6 procenten för 2017. Parterna har även kommit överens om hyran för 2018. Det betyder att den första januari 2018 höjs hyrorna med 0,5 procent i genomsnitt. Hyresgästföreningens förhandlare tror att uppgörelsen kommer att ge hyresgästerna stabilitet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi är nöjda att vi nu nått en uppgörelse. Som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan företagets behov och hyresgästernas intressen. Detta är dessutom en flerårig uppgörelse som ger trygghet och stabilitet åt hyresgästerna då de redan nu vet sin hyra två år framåt, säger Emma Nilsson.

Annons

Landskronahem har cirka 4 000 lägenheter.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Landskronahem kan frysa sin bostadskö Miljardsatsning i rullning - men har folk råd att bo kvar? Landskronahem blir granne med hyresgästerna på Karlslund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.