HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Landskronahem kan frysa sin bostadskö

Landskrona I samband med renoveringarna på Karlslund kan Landskronahem frysa den vanliga bostadskön.
Foto: Petra Martinsson
Mikael Forsberg är vd på Landskronahem. Han vill lösa alla hyresgästers nya bostadssituation individuellt.

När Kopparängen och Silverängen i Landskrona renoveras evakueras hyresgästerna. Nu öppnar det kommunala bostadsbolagets vd Mikael Forsberg upp för att berörda hyresgästers får förtur i Landskronahems kö.
– Jag kan till och med tänka mig att stoppa den vanliga bostadskön. Det blir en möjlighet för de boende att flytta till områden de annars kanske inte haft chans till, säger Mikael Forsberg.

Till en början innebär projektet att ett sjuvåningshus med 56 lägenheter renoveras (16 står redan stor tomma). I varje lägenhet bor 2-3 personer som måste flytta.
– Det här är ett jättestort projekt och vi måste ta till åtgärder som för oss vidare. Vi ska också se till att de hyresgäster som bor här får ett bra boende, säger Mikael Forsberg.

Läs ocksåMiljardsatsning i rullning - men har folk råd att bo kvar?

Hyresgästföreningen är spontant positiva till idén.
– Det är klart att de som står i kön kommer att drabbas men jag tycker att det är rätt att prioritera de här hyresgästerna som inte kommer att ha någonstans att bo, säger Helena Rasmusson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen och engagerad i området.

Enligt Mikael Forsberg kommer hyresgästerna att få lämna önskemål om sitt boende under evakueringstiden och har möjlighet att bo kvar i sina ersättningslägenheter. I slutet av 2019 beräknar Landskronahem att huset ska vara tomt och renoveringen kan börja.

Totalt beräknas renoveringarna pågå under tio år. Läs mer om det här.

Läs ocksåGemensamma kön läggs ner – gratis igen att köa hos Lulebo
Läs också Hyror klara för renoverade lägenheter i Eriksberg Punktrenoveringar hos Robert Dickson upprör Här kan du få bostad samma dag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.