Annons

Landstingsbostäder höjer hyrorna

Östersund Hyresförhandlingarna med Landstingsbostäder i Östersund har avslutats. Hyrorna höjs i två steg, med 3,5 procent den 1 april och 1,5 procent den 1 oktober i år.

Förhandlingarna mellan Landstingsbostäder i Östersund och Hyresgästföreningen har varit komplicerade. En bruksvärdesbedömning har pågått sedan i höstas, parallellt med den årliga förhandlingen om en ny hyresnivå.

Landstingsbostäders förslag på ny bruksvärdesnivå skulle motsvara en höjning av hyran med 7,7 procent. Dessutom har bolaget yrkat på en hyreshöjning med 4,5 procent för år 2013. Nivåhöjningen stannar nu på 5 procent, men i och med den träffade överenskommelsen är bruksvärdesförhandlingarna nedlagda. Ser man däremot till årshyran ligger den nya 4 procent högre än förra årets, detta eftersom hyran höjs i två steg.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det här blir lindrigt för hyresgästen förhoppningsvis. Om man tittar på hur kostnadsökningarna ser ut så är nivån egentligen lite för hög. Men sett ur ett större perspektiv, om man även räknar med bruksvärdesförhandlingarna, tycker jag att vi gjort en bra överenskommelse, säger Hasse Dahl, Hyresgästföreningens förhandlare i Jämtland.

Hyror för garage, carportar och motorvärmarstolpar höjs med fem procent från den 1 april.

Annons
Läs också Sista steget tas i Umeå Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.