Annons

”Låt fler få tycka till om allmännyttans framtid”

Sala ​Utredningen om allmännyttans framtid är nu ute på remiss. En av de kommuner som ska säga sitt är Sala. Men även lokala intressegrupper borde få vara med och tycka till om utredningen. Det skriver Hyresgästföreningen i Sala-Heby i ett medborgarförslag.

Hyresgästföreningen och ett 90-tal kommuner och organisationer har fram till den 8 september på sig att lämna remissvar till finansdepartementet.  Men Hyresgästföreningen i Sala-Heby tycker att fler än så borde ha möjlighet att säga sin åsikt om utredningen. I förra veckan lämnade föreningen in ett medborgarförlag om att frågan bör behandlas i kommunfullmäktige innan svaret skickas till finansdepartementet.

”Vi anser att intressegrupper som lokala hyresgästföreningen, pensionärerna, näringslivet med mera ska medges möjlighet att lämna yttrande så att eventuella synpunkter kan tas med i remissarbetet”, skriver föreningen i förslaget.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.