HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Låt fler få tycka till om allmännyttans framtid”

Sala ​Utredningen om allmännyttans framtid är nu ute på remiss. En av de kommuner som ska säga sitt är Sala. Men även lokala intressegrupper borde få vara med och tycka till om utredningen. Det skriver Hyresgästföreningen i Sala-Heby i ett medborgarförslag.

Hyresgästföreningen och ett 90-tal kommuner och organisationer har fram till den 8 september på sig att lämna remissvar till finansdepartementet.  Men Hyresgästföreningen i Sala-Heby tycker att fler än så borde ha möjlighet att säga sin åsikt om utredningen. I förra veckan lämnade föreningen in ett medborgarförlag om att frågan bör behandlas i kommunfullmäktige innan svaret skickas till finansdepartementet.

”Vi anser att intressegrupper som lokala hyresgästföreningen, pensionärerna, näringslivet med mera ska medges möjlighet att lämna yttrande så att eventuella synpunkter kan tas med i remissarbetet”, skriver föreningen i förslaget.
 

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.