Annons

Lek, sång och dans på Tjärna Ängar i sommar

Dalarna Hyresgästföreningen i Borlänge är även i sommar med och ordnar aktiviteter för barn och ungdomar som bor på Tjärna Ängar. Gårdslekar och sångträning blir det bland annat.
Foto: Lena Mattsson
Hyresgästföreningen är med och ordnar bland annat gårdslek och sång- och dansträning på Tjärna Ängar i sommar.

Hyresgästföreningen verkar tillsammans med Unga Örnar, Verdandi och ABF i föreningen Tjärnkraft bland annat för för att barn och ungdomar ska ha saker att göra i sitt bostadsområde under sommaren.

Fritidsgården Träffpunkt Paradiset, tidigare Tjängan, kommer att hålla öppet alla dagar mellan klockan 19 och 24 för barn och ungdomar. Ens ålder avgör hur länge man får stanna, efter kl 21 får bara de äldsta vara kvar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Från början av juli till mitten av augusti kommer kommunens sommarjobbare att anordna gårdslekar och veckorna 29-31 blir det sång- och dansträning på eftermiddagar och tidiga kvällar.

Annons

– Vi hoppas också kunna anordna nattfotboll, en idé vi fått från Hyresgästföreningen i Örebro där gott uppförande och fair play premieras minst lika mycket som att göra mål, säger Jonas Backström på Hyresgästföreningen.

Nattfotbollen ska, om allt går som föreningen vill, vara en aktivitet för barn och ungdomar mellan 10 och 16 år på kvällar och helger.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

28 augusti anordnas Tjärnafestivalen där årets tema är demokrati. Växtfärgning, rulltårtsbakning, uppträdanden, målning och matförsäljning är något som kommer att finnas med.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.