Annons

Lerum bildar kommunalt bostadsbolag i höst

Lerum På många håll i landet säljs delar av de kommunala bostadsbolagen ut till privata värdar. Men Lerum går mot strömmen.

Det är den nya lagen om att alla kommuner måste erbjuda ett antal nyanlända bostad varje år som fått Lerum att tänka nytt.

– Förutom att bygga mer vill vi också att hälften av alla bostäder som produceras ska gå till den ordinarie hyresmarknaden, säger kommunalrådet Dennis Jeryd (S).

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Redan idag deläger Lerum bolaget Förbo tillsammans med Mölndal, Kungälv och Härryda kommun. Men av juridiska skäl kan man inte använda Förbo i det här fallet.

Annons

– Därför vill vi bilda ett helt eget bostadsbolag, förklarar Dennis Jeryd.

Att hälften av de hyresrätter som byggs ska gå till den allmänna bostadsmarknaden är ett sätt att minska segregationen, enligt kommunalrådet.

Läs ocksåHyreschocken kom av sig - bolaget sänkte efter klagomål: "Lyssnade på våra hyresgäster"Bilden är ett montage. Bilden visar Jens Larsson, vd för Aneby Bostäder.

– Lerums kommun har alltid haft få lägenheter, över 80 procent av invånarna bor i villor. Så det finns ett stort behov av fler hyresrätter.

Annons

Än så länge finns inget namnförslag till det nya bolaget, men om allt går vägen bildas det redan i höst. Kommunen har långtgående byggplaner ihop med företaget BoKlok, och förhoppningen är att man kan starta bygget av nya hyresrätter redan i år.

Läs också Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag Rekordmånga förhandlingar har kört fast – nu tvingas 11 000 nya hushåll vänta Aida trodde att möglet skulle döda henne "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.