Annons

Lilafärgat hår gav skadestånd

Jönköping Lilafärgat hår. Det var anledningen till att en värd i Jönköping krävde att hyresgästen skulle betala 4066 kronor. Värden menade att det lila håret missfärgat golvbrunnen.
Foto: Rikard Ljungqvist/Vimeo

Att färga håret kan bli en dyr affär för en hyresgäst. Den läxan fick ett par i Norrahammar i Jönköping lära sig när de skulle flytta. Då damp en faktura på 4 066 kronor ned från värden. Besiktningsprotokollet visade på slitage utöver det vanliga. Bland annat onormalt många hål i väggarna i flera rum, skador i plastmattan och missfärgning kring golvbrunnen. Det senare troligen på grund av hyresgästens lila hår.

Samboparet menade att de inte hade orsakat skadorna och tog kontakt med Hyresgästföreningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Hyresgästerna menade att många av skadorna uppkommit innan de tog över hyreskontraktet. Eftersom det inte finns något besiktningsprotokoll kunde hyresvärden inte bevisa att det faktiskt var de nuvarande hyresgästerna som förorsakat allt, säger Mariana Lesic, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen region Sydost.

Annons

Men det lila håret förblev ett problem.

– Vi kunde inte diskutera något kring kravet för missfärgning kring golvbrunnen då hyresgästen hade lila hår och missfärgningen var lilaaktig.

Annons
Läs ocksåHyresgästen lämnade kvar möbler – och död kattTvå bilder. En visar en specificerad faktura där det framkommer att en död katt tagits om hand. Den andra bilden visar en ostädad toalett.

Det hela slutade med att paret slapp betala hela 4066 kronor. Men för missfärgningarna från det lila håret tvingades de betala 2 376 kronor.

Läs också "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.