HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lokaler blir nya hyreslägenheter

Finspång Vallonbygden har skapat cirka 30 nya hyreslägenheter genom att bygga om outnyttjade lokaler. Nu skapas ytterligare fyra lägenheter i en tidigare utbildningslokal i Nyhem.
Foto: Jenny Knutsson
Lokaler på Oxhagsvägen 6E och 6F byggs nu om till lägenheter.

På Oxhagsvägen i Nyhem har arbetet precis inletts. Det som tidigare varit utbildningslokaler åt en förskola i Finspång ska nu byggas om till fyra nya hyreslägenheter, två stycken tvåor och två stycken treor. Planen är att lägenheterna ska stå klara för inflyttning till den 1 augusti i år.

— Det blir nybyggnadsstandard, allt blir nytt och alla lägenheter ligger i markplan med egen uteplats. Vi har redan fått in flera intresseanmälningar, så intresset är stort, säger Björn Andersson, vd för Vallonbygden.

Annons
Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

Det är inte första gången bolaget ändrar lokaler till bostäder. Under de senaste fem åren har hyresvärden fått fram cirka 30 nya hyreslägenheter genom att bygga om outhyrda ytor i form av tidigare skolor, kontor och butiker. Efterfrågan på lägenheter i Finspång är stor och de nya bostäderna har blivit uthyrda direkt.

— Det är ofta dyrt att bygga om lokaler till bostäder, i vissa fall är det att jämföra med nyproduktion kostnadsmässigt. Alternativet är att låta lokalerna stå outhyrda, men på sikt är det mer lönsamt för oss att bygga om de till bostäder, förklarar Björn Andersson.

Annons
Läs också Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.