HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lösning klar för postutdelningen på Almgården

Malmö När Hyresgästföreningen beslutade att vända sig till hyresnämnden för att hitta en lösning på postutdelningen på Almgården backade Åbergs fastigheter.

Hugo Åbergs Fastigheter, hyresvärden på Almgården, har kommit med nya löften till Hyresgästföreningens jurist Andreas Persson för att få till en lösning på problemen med postutdelningen på Almgården. I och med det beskedet kommer Hyresgästföreningen avvakta med sitt beslut att vända sig till hyresnämnden. Hyresvärden lovar nu att sätta upp postlådor till alla drabbade hyresgäster, inte bara de 100 som man tidigare utlovat. Detta ska ske så snabbt som möjligt. Bakgrunden är att man vill få ett slut på diskussionerna och konflikten kring postutdelningen.

– I och med det här beskedet avvaktar jag med ansökan till hyresnämnden. Nu får vi se hur lång tid det tar innan postlådorna är på plats. Det är viktigt med en snabb lösning, säger Andreas Persson.

Läs ocksåBrevinkasten försvinner – så här kan hyresgäster påverkas av nya postreglerGrafik på brevinkast

Diskussionerna kring postutdelningen har pågått i över ett år. Posten har hänvisat till arbetsmiljöproblem för brevbärarna på grund av tröga och små postinkast. I april fick Posten nog och stoppade all utdelning för 200 hyresgäster med konsekvensen att hyresgästerna själva fick hämta sin post på Postens företagscenter – något som väckte stark kritik bland hyresgästerna.

– Det är väldigt olyckligt att våra hyresgäster drabbades av den här konflikten. Nu har vi tagit det här beslutet för att få en avslutning eftersom det här började få löjliga proportioner. För vår del är frågan nu avslutad, säger Tommy Åberg på Hugo Åbergs fastigheter.

Annons

Hur lång tid kommer det att ta innan alla drabbade har fått nya postlådor?

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

– Vi har inte personal som står ledig att lösa detta med en gång utan det kommer att ta några veckor, säger Tommy Åberg.

Enligt Tommy Åberg är ett skäl till att det dragit ut på tiden är att man inte kunnat komma överens med Posten. Att stoppet av postutdelningen skulle bero på tröga och trånga postinkast ifrågasätter han.

– Från början ville de ha fastighetsboxar och det sa vi nej till även om jag kan förstå att deras brevbärare inte vill springa i trappor med all den reklam de har idag, säger Tommy Åberg.

Annons
Läs ocksåDe vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade"Monica Nilsson och Christer Jönsson i Hyresgästföreningens lokal.

Läs mer:

Postutdelningen på Almgården blir fall för hyresnämnden

Läs också Amir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen Så mycket kostade fusket i bostadskön – den misstänkte insidern krävs på miljonbelopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.