Annons

Lösning klar för postutdelningen på Almgården

Malmö När Hyresgästföreningen beslutade att vända sig till hyresnämnden för att hitta en lösning på postutdelningen på Almgården backade Åbergs fastigheter.

Hugo Åbergs Fastigheter, hyresvärden på Almgården, har kommit med nya löften till Hyresgästföreningens jurist Andreas Persson för att få till en lösning på problemen med postutdelningen på Almgården. I och med det beskedet kommer Hyresgästföreningen avvakta med sitt beslut att vända sig till hyresnämnden. Hyresvärden lovar nu att sätta upp postlådor till alla drabbade hyresgäster, inte bara de 100 som man tidigare utlovat. Detta ska ske så snabbt som möjligt. Bakgrunden är att man vill få ett slut på diskussionerna och konflikten kring postutdelningen.

– I och med det här beskedet avvaktar jag med ansökan till hyresnämnden. Nu får vi se hur lång tid det tar innan postlådorna är på plats. Det är viktigt med en snabb lösning, säger Andreas Persson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Diskussionerna kring postutdelningen har pågått i över ett år. Posten har hänvisat till arbetsmiljöproblem för brevbärarna på grund av tröga och små postinkast. I april fick Posten nog och stoppade all utdelning för 200 hyresgäster med konsekvensen att hyresgästerna själva fick hämta sin post på Postens företagscenter – något som väckte stark kritik bland hyresgästerna.

– Det är väldigt olyckligt att våra hyresgäster drabbades av den här konflikten. Nu har vi tagit det här beslutet för att få en avslutning eftersom det här började få löjliga proportioner. För vår del är frågan nu avslutad, säger Tommy Åberg på Hugo Åbergs fastigheter.

Annons

Hur lång tid kommer det att ta innan alla drabbade har fått nya postlådor?

Läs ocksåJohnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt"

– Vi har inte personal som står ledig att lösa detta med en gång utan det kommer att ta några veckor, säger Tommy Åberg.

Enligt Tommy Åberg är ett skäl till att det dragit ut på tiden är att man inte kunnat komma överens med Posten. Att stoppet av postutdelningen skulle bero på tröga och trånga postinkast ifrågasätter han.

– Från början ville de ha fastighetsboxar och det sa vi nej till även om jag kan förstå att deras brevbärare inte vill springa i trappor med all den reklam de har idag, säger Tommy Åberg.

Annons
Läs ocksåGrannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”Slet slöja av granne - vräks

Läs mer:

Postutdelningen på Almgården blir fall för hyresnämnden

Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.