HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lott avgjorde på årsmöte

Gävleborg Hyresgästföreningen i Gävle, Ockelbo och Älvkarleby hade årsmöte på onsdagskvällen. Lotten fick avgöra styrelsens sammansättning.

Valberedningen, där Tord Wallén varit sammankallande, fick gehör för sina förslag till ordinarie styrelseledamöter på två år. Ewa Löfqvist, Brynäs och Lena Palm, Brynäs, nyvaldes och Ulla-Maja Moilanen, Bomhus, valdes om.

Men däremot gick inte valberedningens förslag om att välja fyra istället för två ersättare igenom.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

– Vi menade att det kunde vara bra med flera i styrelsen för arbetets skull men styrelsen och revisorerna tyckte inte att ekonomin tillät det, säger Tord Wallén.

Årsmötet gick alltså på den senare linjen och det beslöts att styrelsen även i fortsättningen bara ska ha två ersättarplatser. Till de platserna fanns sex namnförslag.

Annons

Wellington Ikuobase, Andersberg, som var valberedningens förslag, valdes på egen majoritet. Av de övriga fem föreslagna fick två personer lika många röster och mötet fick i enligt med stadgarna ta till lottning. Lotten föll på Mattias Lindberg, Sätra och han valdes alltså till ersättare.

Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

Ordförande i föreningen är som under det gånga året Torbjörn Lööw, Andersberg. Övriga ledamöter som alla har ett år kvar är Lars Östlin, Valbo, Mikael Johansson, Bomhus och Mattias Persson, Brynäs.

Till ny sammankallande i valberedningen valdes Sonia Nilsson Ullström, Skutskär.

Annons
Läs också Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.