Annons

Lott avgjorde på årsmöte

Gävleborg Hyresgästföreningen i Gävle, Ockelbo och Älvkarleby hade årsmöte på onsdagskvällen. Lotten fick avgöra styrelsens sammansättning.

Valberedningen, där Tord Wallén varit sammankallande, fick gehör för sina förslag till ordinarie styrelseledamöter på två år. Ewa Löfqvist, Brynäs och Lena Palm, Brynäs, nyvaldes och Ulla-Maja Moilanen, Bomhus, valdes om.

Men däremot gick inte valberedningens förslag om att välja fyra istället för två ersättare igenom.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi menade att det kunde vara bra med flera i styrelsen för arbetets skull men styrelsen och revisorerna tyckte inte att ekonomin tillät det, säger Tord Wallén.

Årsmötet gick alltså på den senare linjen och det beslöts att styrelsen även i fortsättningen bara ska ha två ersättarplatser. Till de platserna fanns sex namnförslag.

Annons

Wellington Ikuobase, Andersberg, som var valberedningens förslag, valdes på egen majoritet. Av de övriga fem föreslagna fick två personer lika många röster och mötet fick i enligt med stadgarna ta till lottning. Lotten föll på Mattias Lindberg, Sätra och han valdes alltså till ersättare.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Ordförande i föreningen är som under det gånga året Torbjörn Lööw, Andersberg. Övriga ledamöter som alla har ett år kvar är Lars Östlin, Valbo, Mikael Johansson, Bomhus och Mattias Persson, Brynäs.

Till ny sammankallande i valberedningen valdes Sonia Nilsson Ullström, Skutskär.

Annons
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.