Annons

Glädjebeskedet – vräkningshotade Louise och Robin får bo kvar i sitt radhus: ”Vi gråter av lycka”

Burlöv Robin och Louise Wahlgren i Arlöv riskerade att slängas ut på gatan med sina fyra barn efter att hyresvärden sålt deras radhus i smyg. Men de vägrade att flytta och nu kan de andas ut.
Louise och Robin Wahlgren står i trädgården utanför sitt rödteglade radhus i Arlöv.
Foto: Anders Paulsson
Louise och Robin Wahlgren utanför sitt gamla radhus i Arlöv.

Efter åtta år i radhuset i Arlöv var Robin och Louise Wahlgren och deras fyra barn på väg att bli hemlösa. Hyresvärden klassificerade om deras hem till småhus och sålde det bakom deras rygg, vilket Hem & Hyra har berättat i flera artiklar.

Köparna, en tvåbarnsfamilj, sade upp familjen för att bo där själva. Men Robin och Louise ville inte flytta. De har bott i radhuset i åtta år och tre av de fyra barnen är födda där. Fallet landade därför på hyresnämndens bord, som ger familjen rätt. De får bor kvar. Enligt beslutet har familjen inte fått tillräckligt med tid på sig att förbereda en flytt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag är så glad så jag vet inte vad jag ska säga. Jag saknar ord. Men vi gråter av lycka, säger Robin Wahlgren, strax efter att han har tagit del av hyresnämndens beslut.

Kände inte till att radhuset var till salu

Den tidigare hyresvärden, som enligt familjen sålt har radhuset i smyg, har tidigare sagt till Hem & Hyra att familjen visst känt till att huset var till salu. Enligt honom har det varit känt i flera år att alla hus ska säljas. Inget har varit dolt från de nuvarande hyresgästerna. Han hävdar att familjen erbjudits att köpa. Familjen säger att de inget visste. Tidigare har han sålt så fort en hyresgäst har flyttat ut. Av de totalt tjugo radhusen återstår tretton att sälja.
– Får jag en intressent så säljer jag. Och jag kommer att fortsätta sälja, har Nils Andersson sagt.

Men hyresnämnden slår fast att familjen fick informationen först den 27 maj, vilket Robin och Louise har berättat om under förhandlingarna i nämnden. Därför ska de också få bo kvar.

Annons
Läs ocksåBetalade alla hyror i tid – ändå vräktes fyrabarnsfamiljen två gånger på ett årRobin och Louise Wahlgren, hyresgäster i Arlöv, som blev hemlösa två gånger med sina fyra små barn.
Robin och Louise Wahlgren sitter vid köksbordet hemma i sitt radhus.
Deras radhus såldes utan att de visste om det.

– Vi ger oss själva en klapp på axeln. Att vi har orkat ta oss igenom det här, säger Robin Wahlgren.

Det spelar heller ingen roll att köparna har för avsikt att flytta in. Det har varit för kort om tid.

Nämnden tar också upp det faktum att Robin och Louise flyttade in i tron att de skulle kunna bo huset på lång sikt, vilket även köparna var medvetna om när de köpte huset, konstaterar nämnden.

Läs ocksåKortvarig glädje för fyrabarnsfamiljen – förlorar sitt hem för andra gången på ett årLouise, Saga och Robin Wahlgren hemma i köket i Bara.

Hem & Hyra har varit i kontakt med den tidigare hyresvärden Nils Andersson som inte vill kommentera hyresnämndens beslut.

Annons

Men kommer ni att överklaga beslutet?

– Det får vi se, säger han.

Läs också Deras radhus såldes i smyg - misstänker att försäljningen var en bluff Dödssjuke "Kasse": Jag betalade svart för mitt hyreskontrakt Hyrde ut svart till asylsökande - riskerar kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.