Annons

Ludvigssons är bästa hyresvärden

Västerås ​Ludvigssons Fastigheter i Västerås har utsetts till den bästa hyresvärden inom Hyresgästföreningen region Aros-Gävle. Undersökningen som gjorts av Hem&Hyra grundar sig på antalet medlemsärenden inkomna till Hyresgästföreningen under ett år.

​Ludvigssons Fastigheter har endast ett medlemsärende registrerat hos Hyresgästföreningen. Jämförbara fastighetsägare i regionen har mellan 4 och 15 medlemsärenden registrerade under den aktuella perioden.

Annons
Den allmänna uppfattningen bland hyresgästerna verkar också vara att Ludvigssons Fastigheter är en bra värd. Det är svårt att hitta någon som är missnöjd.
–Vi har bott här i 20 år och har ingenting att klaga på. Om något går sönder åtgärdas det direkt säger Maria Löfquist, som bor i ett av Ludvigssons största bostadsområden Klockartorpet i Västerås.
Per Wiksten som bor i samma område håller med.
–Nyligen sade jag till om en droppande kran. Den var lagad samma dag, konstaterar han.
–Fastighetsägaren har en jättebra service, berättar Lena Norrström som bor centralt.  De gör till och med mer än de behöver, till exempel byter glödlampor åt dem som inte klarar det på egen hand.
Christer Jonsson, förvaltare på Ludvigssons Fastigheter blir glatt överraskad över utnämningen.
–Vår policy är att ha en snabb service för att hyresgästerna ska trivas. Det är också ett sätt att konkurrera med de stora bostadsföretagen, säger han.
Listan över region Aros-Gävles sämsta värdar toppas av Stena Fastigheter Uppsala AB, med 15,64 anmälningar per tusen lägenheter.
 
 
 

Annons
Fakta: Bästa och sämsta värden

 

 

Hem&Hyra har undersökt hur många medlemsärenden de tio största allmännyttiga respektive privata hyresvärdarna har i varje region i landet. Den undersökta perioden är från oktober 2006 till oktober 2007.
Minst antal medlemsärenden (endast ett) har Ludvigssons fastigheter AB i Västerås. Enligt den definitionen gör det företaget till den bästa hyresvärden i Hyresgästföreningens region Aros-Gävle, som omfattar Västmanland, Uppland och Gävleborg.

Ludvigssons Fastigheter har 765 lägenheter i Västerås.

Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler” Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.