Annons

Lulebo får 22 miljoner för nybygge till äldre

Luleå Länsstyrelsen har beviljat drygt 33 miljoner kronor i statligt stöd för nyproduktion av 192 lägenheter för äldre i Luleå kommun.
Foto: Åsa Eriksson

– Det är glädjande att kunna bevilja ett stöd som gör det möjligt för fler äldre att få ett tryggt boende. Det här är ett led i vårt arbete med länets bostadsförsörjning. De statliga bostadsstöden är viktiga för länets utveckling inte bara inom detta område. Nyligen beviljade vi 54 miljoner i stöd för nyproduktion av lägenheter i Gällivare som en del av samhällsomvandlingen i Malmfälten, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Stödet till lägenheter för äldre omfattar 22 miljoner till Lulebo AB för nyproduktion av 120 trygghetsbostäder. Projektet påbörjades i januari 2017 och lägenheterna beräknas stå inflyttningsklara under sommaren 2019. Totalt kostar projektet cirka 205 miljoner kronor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Länsstyrelsen har även beviljat Luleå kommun drygt 11 miljoner i stöd för nybyggnation av särskilt boende för äldre med totalt 72 lägenheter. Projektet beräknas vara färdigt i slutet 2017.

Annons
Fakta: Statligt stöd för bostäder

Länsstyrelsen har möjlighet att bevilja statligt stöd för att anordna och tillhandahålla bostäder för äldre personer. Stöd får ges för ny-, om- och tillbyggnad och för anpassning av gemensamma utrymmen. Syftet med stödet är att det ska byggas fler bostäder för äldre personer, som särskilda boenden och trygghetsbostäder.
Exempel på vilka som kan söka stödet är allmännyttiga bostadsföretag, byggföretag, privata fastighetsägare och kooperativa bostadsföreningar. Anpassningsåtgärder kan även sökas av bostadsrättsföreningar.

Läs också Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.