Annons

Lulebo får kvalitetspris

Luleå Lulebo AB har fått pris som årets beställare. Priset delas ut av Svenska teknik- och designföretagen.

Lulebo och dess tekniska chef Mikael Nyberg, får priset Fyren för att i många år bland annat ha tagit ansvar för byggnadsvården i Luleå.

– Vi får ofta kommentarer om att vi försöker att arbeta målmedvetet och konstruktivt för att utveckla branschen men nu är det glädjande att vi också får kvitto på vårt långsiktiga arbete av omgivningen. Detta ligger helt i linje med vår vision – klok framsynt samhällsbyggare, konstaterar Lulebos tekniska chef Mikael Nyberg på Sabos, Sveriges allmännyttiga bostadsföretags, webb.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Motiveringen till priset lyder som följer:

Annons

Lulebo har under många år tagit ett stort ansvar för byggnadsvården i Luleå centrum (bl.a. Kv Sillen, Kv Kalkonen 6 och 7) samt mycket framgångsrikt förädlat sitt fastighetsbestånd i ytterområden (bl.a. Tunaområdet, Kallkällan, Björkskatans och Hertsöns centrum) och skapat nya attraktiva lägen för bostäder både genom förtätningar (bl.a. Kv Svanen) och genom nyetableringar (Lulsundsberget). Lulebo har ofta kombinerat samhällsansvar och affärsmässighet genom att i konjunkturnedgångar öka sina investeringar istället för att strama åt och har också försökt fördela sina uppdrag mellan flera aktörer på ett medvetet sätt. Man har under lång tid och i ovan nämnda projekt aktivt arbetat för en höjd kvalitet i såväl projekterings som produktionsleden och strävar efter ständiga förbättringar.

Svenska Teknik&Designföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges arkitekt- och teknikkonsultföretag inom bygg- och industrisektorn.

Annons
Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Lulebo AB är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar drygt 11 500 lägenheter i Luleå kommun.

Läs också 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Tolv år från att förskolan tömdes tills det blir bostäder Lulebohärvan växer – flera företagare har anhållits Gratis att köa i Luleå igen men Mikaelas kötid är förlorad: "Känns surt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.