Annons

Lysekilsbostäder vill höja hyran för att klara underhåll

Lysekil Kommunala Lysekilsbostäder vill höja hyran med 3,28 procent nästa år. Stort behov av un-derhåll är motivet. Men från Hyresgästföreningen menar man att kravet är onödigt högt.

Lysekilsbostäders pekar på höjda kommunala taxor, ökade kostnader för avskrivningar och behov av ökat underhåll. Från Hyresgästföreningens sida pekar man istället på låg inflation och låga räntor. Björn Karlsson, förhandlare, kan dock hålla med om att det finns ett stort underhållsbehov för bolaget framöver. 

– Vi vet att bolaget har en puckel med underhåll framför sig, men vi vill att bolaget redovisar att de genomfört insatserna som de fick pengar till förra året. För oss är det väsentligt att hyresgästerna får valuta för pengarna, säger han i ett pressmeddelande. 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Han menar också att bolagets ekonomi går allt bättre vilket också borde hålla nere höjningen.

– Företaget gör fortsatt positiva resultat och 2015 ser gynnsamt ut vad det gäller räntor och inflation. Med de förutsättningarna hade vi förväntat oss ett lägre yrkande, säger han.

Annons

För en hyresgäst som idag betalar 4 665 kronor för en tvåa innebär bolagets krav en höjning med 153 kronor i månaden eller strax över 1 800 kronor om året.

Läs ocksåPolitisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandetMartin Grander och partisymboler

Hem & Hyra har inte lyckats nå Lysekilsbostäders vd för en kommentar.

Annons

Se alla yrkanden i Västra Götaland för 2015 på Hem & Hyras lista som finns här. 

Läs ocksåRånad och slagen i sin lägenhet - men Emil vägrar vara räddLysekil - gangsterhåla eller trygg småstad? Emil vägrar känna rädsla, trots att han blev rånad och misshandlad i sin egen lägenhet. "Det handlar inte om Lysekil, utan om enskilda individer", säger han.
Läs också Hyresgästernas fråga till politikerna - Vill ni ha ett Lysekil enbart för sommargäster? Sommarjobbare handlar åt Lysekilsbor i karantän Lysekils-vd vill ha träning och lek för pengarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.