HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Många outhyrda lägenheter i Gävleborg

Gävleborg ​Gävleborg, Jämtland och Västernorrland är de län i landet som har flest tomma lägenheter. I Gävleborg är 4,1 procent av lägenhetsbeståndet outhyrt. Siffran för hela landet är 2,1 procent.

​Det är de små kommunerna som har flest lägenheter som saknar hyresgäster. I Nordanstigs kommun i Hälsingland är nästan var tionde lägenhet tom.

Helmer Wiklund, vd på Nordanstigs Bostäder, menar att tillgången på arbete är avgörande; där det finns arbete är de tomma lägenheterna få.
– Tomma lägenheter är inte bra vare sig för bostadsbolagets ekonomi eller för hyresgästerna som drabbas av hyreshöjningar. En lösning på problemet för oss i Nordanstig kan komma att bli rivning av fastigheter.
 

Läs också Nordanstigs Bostäder överväger rivning – och bygger nytt­ Här får du lägenhet direkt Klart med försäljning av 300 lägenheter Sandvikenhus säljer nära 400 lägenheter Modul-lägenheter i Timrå släpps idag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.