Annons

Många rivningar i Gävleborg

Gävleborg ​Hälften av Gävleborgs läns tio kommuner uppger att deras bostadsföretag har så många tomma lägenheter att det är ett problem. Sammanlagt beräknar de fem kommunerna, Ockelbo, Hofors, Sandviken, Söderhamn och Ovanåker, att de kommer att riva 220 lägenheter under 2010 och 2011.

​Boverkets årliga enkät om bostadssituationen i kommunerna är klar och analyseras nu av länsstyrelsen. För Gävleborgs län är det en ganska dyster läsning. Bara Gävle kommun räknar med att bygga nya lägenheter i någon större utsträckning under innevarande och nästa år, sammanlagt 600 stycken.

Annons
Vidare i enkäten uppger sju av de tio kommunerna att de ger hyresrabatter till ungdomar. Sandviken, Hudiksvall och Ljusdal saknar ungdomsrabatter.
Alla tio kommunerna uppger att de arbetar mycket med att kunna erbjuda lägenheter i attraktiva lägen.
33 miljoner kronor betalades ut i bidrag till bostadsanpassningar. 23 miljoner gick till småhus och 10 miljoner till flerbostadshus.
Nedan Gävleborgskommunernas tomma lägenheter 1 januari och bygg- och rivningsplaner för 2010 och 2011.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars” Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Maj-Britt, 73, fånge hemma i sommarhettan – värden vägrar installera hiss

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.