Annons

Många vill bo på Strömmen

Karlsborg Endast 13 av de 46 lägenheterna är obokade. "Vi har kört en väldig procedur med intresseanmälan, lottning och reservlistor", säger Thomas Niklasson, Karlsborgsborgsbostäder.
"Finns det inga bostäder här får vi försöka placera personer vi är intresserade av på våra kontor i Uppsala eller Västerås", säger Maximateccs Fredrik Vilhelmsson.

I oktober togs det första spadtaget och i februari 2017 ska husen vara klara. Då blir det inflyttning i 46 nya lägenheter i kvarteret Strömmen i Karlsborg. Redan nu är 33 lägenheter bokade. 

– Vi har kört en väldig procedur med intresseanmälan, lottning och reservlistor, säger Thomas Niklasson, bostadsförmedlare på Karlsborgsbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förra gången bolaget hade nya bostäder att erbjuda var i våras. Då gällde det 16 lägenheter på Mellangatan. Den gången valde bolaget att på en speciell dag bjuda in intressenterna till en fysik kö. Något som man inte tänker göra om. 

– Intresset var betydligt större än vi väntat oss och folk fick panik. Jag fick bland annat samtal från Norrland från folk som ville flytta tillbaka till Karlsborg men som inte kunde chansa på att åka hundratals mil och ända riskera att hamna för långt bak i kön, säger Niklasson och fortsätter:

– Hetsen gjorde att folk tog förhastade beslut. Omkring 35 procent, av de som tecknat sig för en lägenhet, ångrade sig. Så idén med en fysik kö var inget som passade oss.

Annons
Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö

Även när det gäller lägenheterna i de två sjuvåningshusen i kvarteret Strömmen är efterfrågan stor. Över 200 personer har under hösten anmält sitt intresse via bolagets hemsida. Personer som den 27 november bjöds in till en lägenhetsutlottning.

– De 80 personerna som dök upp fick ett nummer och när just deras nummer drogs fick de välja den lägenhet de ville ha. Och innan kvällen var slut hade 33 av lägenheterna bokats, säger Niklasson.

Vad händer om man ångrar sig? 

Läs ocksåGratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostarEn tvådelad bild. Ett porträtt på en man med glasögon och grått hår. En kö av Duplo-figurer.

– När man väl skrivit på ett kontrakt så är det samma tre månaders uppsägningstid som gäller. Och mycket kommer att hända innan det blir dags för inflyttning i februari 2017. Folk kommer på att det inte ska flytta alls eller att de vill ha en annan lägenhet. Därför fick alla som kom på lottningseventet ställa sig som reserv på fem lägenheter i de nya husen, säger Niklasson. 

Annons

De som så småningom flyttar in i de toppmorderna husen kommer att få utsikt över Vättern, Bottensjön och Göta kanal. En lägenhet med tre rum och kök kommer, enligt Niklasson, att ha en hyra på drygt 9 000 kronor i månaden. 

 

Läs också Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.