Annons

Mångfalden ska öka i föreningen

Nyheter Förtroendevalda inom Hyresgästföreningen ska prägla mångfalden i samhället. Ett nytt material har tagits fram för att nå dit.

På förbundsstämman i Visby i juni förra året beslutades, mot förbundsstyrelsens vilja, att bevilja en motion om att höja valberedningarnas status. ”Som det är i dag sköts valberedningsarbete slentrianmässigt och utan större entusiasm, det är något man ser på alla nivåer”, skrev motionären Birgitta Ohlsson.

Hon efterlyste mer uppsökande verksamhet så att fler yngre, kvinnor och människor med utländsk bakgrund väljer att bli aktiva på samtliga nivåer i Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har valberedningen som tar fram kandidater till förbundsstyrelsen tagit fram ett material som ska stärka valberedningarna ute i landet i dessa frågor. Materialet är dock inte antaget av förbundsstyrelsen ännu.

Annons

– Föreningens förtroendevalda ska spegla medlemskåren bättre, vilket innebär större mångfald i både kön, ålder och etnicitet i högre grad än tidigare, säger valberedningens ordförande Arne Nilsson.

Att gå så långt som att införa kvotering, är dock inte aktuellt.
– Det ska vara medlemmarna som väljer, men vi vill gärna uppmana att tänka till kring att få en mångfald som speglar medlemmarna.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Finns det redan nu några heta kandidater till nästa års förbundsstämma?
– Nej. Vi har inte fått in några nomineringar än, å andra sidan gick vi precis ut brett med en uppmaning. Nomineringstiden tar ju slut först i juni nästa år, tre månader i förväg, säger Arne Nilsson.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.