HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Manifestation mot våld i Lövgärdet

Göteborg Boende i Lövgärdet och andra delar av Angered manifesterade på måndagskvällen mot våldet. Bakgrunden är det brutala mordet i torsdags på en 27-årig lärarvikarie och idrottsledare.

Hundratals, kanske tusentals, människor samlades på måndag eftermiddag i Angered centrum och marscherade sedan till Lövgärdet. I tåget syntes bilder på den mördade mannen och skyltar med ”Lägg ner ditt vapen” och ”Trygghet i skolan”.

Väl framme i Lövgärdet hölls flera tal av anhöriga och vänner till 27-åringen. Bland vännerna fanns Kristofer Lundberg, ordförande i Hyresgästföreningen Angered, som kände den mördade mannen genom föreningslivet. 27-åringen var en välkänd profil bland annat för sitt engagemang inom fotbollen.

Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten

Talen kretsade runt teman som samhörighet och att gå ihop och stötta varandra, för att påverka samhället och minska våldet i Göteborg. Uppmaningar riktades till ungdomar att inte ta efter våldshandlingarna och till alla människor att inte spekulera och sprida rykten innan det är klargjort vad som egentligen hänt.

Lokala hyresgästföreningen Södra Lövgärdet deltog i manifestationen och bjöd på kaffe. Pia Leppäniemi är aktiv i föreningen.

– Det är svårt att beskriva stämningen. Det var så mycket folk som gick tillsammans, det var väldigt laddat och känslomässigt, säger hon.

Annons
Läs ocksåGatuprotest mot allmännyttans krav i GöteborgOla Terlegård och Catherine Holt är med och arrangerar en protest i Göteborg mot att de kommunala bostadsbolagen kräver att få höja hyran med 6,8 procent.
Pia Leppäniemi, lokala hyresgästföreningen Södra Lövgärdet.

Pia Leppäniemi tycker att mordet på den 27-årige mannen skiljer ut sig från andra våldsdåd som ägt rum i Angered. Mannen sköts ihjäl med flera skott vid en busshållplats i fullt dagsljus.

– De gjorde det mitt framför många människor, även barn som var hans elever blev vittnen. Samma dag var det Lövgärdesloppet för alla barn, så det var extra mycket folk i rörelse. Nu pratar många här om att de känner sig otrygga, säger Pia Leppäniemi.

Samtidigt upplever hon att skottlossning nästan blivit vardagsmat i stadsdelen.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

– Skotten hördes långt, men många människor fortsatte som vanligt med det de höll på med. Det känns också lite läskigt.

Annons

Hyresgästföreningen Södra Lövgärdet höll sin lokal öppen på torsdagskvällen, precis som tidigare skett vid liknande händelser i Biskopsgården och Tynnered.

– Det kom inte så mycket folk, men skolan hade också öppet och dit var det många som gick. Jag vet inte ännu om vi ska göra något mer framöver, säger Pia Leppäniemi.

Läs också Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Notorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.