HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mantorp kan få nya hyreshus

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby har köpt tomtmark i Mantorp för att kunna bygga ett 30-tal hyreslägenheter. Hyresvärden siktar på byggstart inom två-tre år.
Foto: Jenny Knutsson
Bostadsbolaget i Mjölby planerar för nya hyreshus i Mantorp.

Kommunägda Bostadsbolaget tittar nu på att bygga nytt i Mantorp. Tanken är att uppföra ett par hyreshus som skulle kunna ge ett 30-tal nya lägenheter. Bolaget har nyligen köpt en tomt i centrum och nästa steg är att göra en förändring av detaljplanen.

– Arbetet med detaljplanen brukar kunna ta ett år och någon gång 2017–2018 skulle bygget kunna vara i gång, säger, säger Charlotta Eliott, marknadschef på Bostadsbolaget.

Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

Det är i så fall första gången sedan 2004 som företaget bygger nya hyrehus på orten.

– För ett par år sedan gjorde vi en marknadsundersökning i Mantorp om behovet av lägenheter och då fick vi ingen bra respons, men nu har det hänt saker. I dag har vi väldigt få vakanser både i Mantorp och Skänninge, säger Charlotta Eliott.

Mantorp blir i så fall Bostadsbolagets nästa nybygge efter Svartåstrand, där man siktar på att bygga cirka 50 lägenheter i Mjölby centrum under 2016.

Läs ocksåIngelas jobb: se till att färre förlorar sina hemEn kvinna med ljust hår står utomhus. I bakgrunden syns hyreshus.

– Äntligen börjar det röra på sig. Det behövs verkligen nya lägenheter. Som jag förstått det så är det mellan två och tre års väntetid för att få en trea i Mjölby, säger Kristina Selvin, ordförande Hyresgästföreningen i Mjölby.

Läs också Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.