HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Matstölder tar slut vid bolagsköp?

Karlstad ​Karlstads bostads AB blir närmare 2000 hyresgäster större. De nya hyresgästerna har tidigare hyrt  genom Karlstad studentbostäder.

Karlstad studentbostäder, Stub, köptes i höstas av Karlstads bostads AB, Kbab.

Nu slås företagen ihop.

Läs ocksåTvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror

Närmare 2000 hyresgäster berörs. Stub ägde 520 lägenheter men förvaltade över dubbelt så många.

Hyresgästerna kommer förutom att telefonnummer och lokaler byts, få bättre service, utlovar Mats Enmark som är vd på Kbab.

Studenterna som hyrt genom Stub har haft förhoppningen att Kbab ska lösa problemet med matstölder. Stub har inte velat sätta upp lås till kök eftersom man ansett det vara för dyrt.

Läs ocksåHyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyraHyror 2022, Marie Linder, Höja hyran, hyresförhandling

Kommer ni göra något för att försöka förhindra stölderna?

– Stölderna är ett stort och känt problem. Det pågår ett försök i en korridor med lås, men kanske kommer vi inte lösa det på det sättet. Vi kommer i stället bli mer tydligt närvarande och ha tre anställde bovärdar på plats för ett säkrare och tryggare boende, säger Mats Enmark.

Hur kommer det att påverka hyrorna?

Läs ocksåLundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

– Vi tror att den här sammanslagningen kommer att ge synergieffekter som gör att vi kommer att få bättre ekonomi i framtiden. Vi kommer kanske inte att sänka några hyror, men vi kommer inte behöva höja dem på samma sätt som man annars hade fått göra.

Kbab kommer liksom Stub fortsätta att ha avtal med mindre privatvärdar för att blockhyra fastigheter med lägenheter som vigs åt studenterna.

– Vi har haft möten med värdarna och ingen ser något problem med att det är vi som tar över. Det här gör Karlstad till en ännu bättre studentstad.

Företaget Prime Living bygger just nu i anslutning till universitetet. Kommer ni ta över förvaltningen av bostäderna?

– Det är inget klart, men vi ska titta på dem. Det är ju moduler som är ju tillverkade i Kina och transporterade hit därifrån och innan vi bestämmer oss måste vi se ett färdigt resultat, säger Mats Enmark.

Läs också Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.