Annons

Matstölder tar slut vid bolagsköp?

Karlstad ​Karlstads bostads AB blir närmare 2000 hyresgäster större. De nya hyresgästerna har tidigare hyrt  genom Karlstad studentbostäder.

Karlstad studentbostäder, Stub, köptes i höstas av Karlstads bostads AB, Kbab.

Nu slås företagen ihop.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Närmare 2000 hyresgäster berörs. Stub ägde 520 lägenheter men förvaltade över dubbelt så många.

Hyresgästerna kommer förutom att telefonnummer och lokaler byts, få bättre service, utlovar Mats Enmark som är vd på Kbab.

Studenterna som hyrt genom Stub har haft förhoppningen att Kbab ska lösa problemet med matstölder. Stub har inte velat sätta upp lås till kök eftersom man ansett det vara för dyrt.

Annons
Läs ocksåHär är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkasBildkollage med en ryggtavla i blå jacka och röd stickad mössa. En husfasad med balkonger och ett förstoringsglas i vilket man ser fingrar som håller en penna och skriver på ett andrahandsavtal.

Kommer ni göra något för att försöka förhindra stölderna?

– Stölderna är ett stort och känt problem. Det pågår ett försök i en korridor med lås, men kanske kommer vi inte lösa det på det sättet. Vi kommer i stället bli mer tydligt närvarande och ha tre anställde bovärdar på plats för ett säkrare och tryggare boende, säger Mats Enmark.

Hur kommer det att påverka hyrorna?

Läs ocksåSkador och saknade gardinbeslag - här är bolaget som inte tvekar att stämma sina hyresgästerTvådelat foto. På den ena bilden syns vd:n Jörgen Olsson och i bakgrunden syns, lite suddigt, Tunabyggens kontorsbyggnad. Den andra bilden visar en lagbok och en domarklubba.

– Vi tror att den här sammanslagningen kommer att ge synergieffekter som gör att vi kommer att få bättre ekonomi i framtiden. Vi kommer kanske inte att sänka några hyror, men vi kommer inte behöva höja dem på samma sätt som man annars hade fått göra.

Kbab kommer liksom Stub fortsätta att ha avtal med mindre privatvärdar för att blockhyra fastigheter med lägenheter som vigs åt studenterna.

Annons

– Vi har haft möten med värdarna och ingen ser något problem med att det är vi som tar över. Det här gör Karlstad till en ännu bättre studentstad.

Företaget Prime Living bygger just nu i anslutning till universitetet. Kommer ni ta över förvaltningen av bostäderna?

– Det är inget klart, men vi ska titta på dem. Det är ju moduler som är ju tillverkade i Kina och transporterade hit därifrån och innan vi bestämmer oss måste vi se ett färdigt resultat, säger Mats Enmark.

Läs också Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Hyreshöjningarna 2024: "Folk är oroliga att inte klara det"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.