Annons

Mikael Källqvist är ny vd för Mimer

Västerås På tisdag tillträder Mikael Källqvist som ny vd för Mimer. Han ser fram emot att jobba i en mindre stad än Stockholm.

På tisdag i nästa vecka gör Mikael Källqvist sin första dag som vd för Västerås kommunala bostadsbolag Mimer. Han kommer närmast från en tjänst som vice vd och förvaltningschef på Svenska Bostäder i Stockholm.

Vad var det som gjorde att du sökte den här tjänsten?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Dels var det nästa steg, jag har ju inte varit vd förut utan har varit vice vd på Svenska Bostäder. Dels har jag haft lite kontakt med Mimer och vet att det är ett välskött och framåt företag.

Vilken blir den största utmaningen?

– Det är ju byggandet, att få så bra boende som möjligt till rätt kostnad. Men det gäller att göra ett bra jobb för hyresgästerna som bor i det befintliga beståndet också. Sedan vet jag att det i Västerås finns bostadsområden med sociala utmaningar. Västerås är en storstad med storstadsproblematik, helt enkelt.

Läs ocksåOkända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska”Pettersberg Bordell

Vad ser du mest fram emot?

Annons

– Att få jobba i en växande stad, och med ett nytt format. Jag föreställer mig att kontaktvägarna är snabbare i Västerås jämfört med i Stockholm.

Ska du flytta till Västerås nu?

Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

– Ja, till en bostadsrätt i centrala Västerås.

Har du själv bott i hyresrätt?

–Bara en kort period i ungdomen. Annars har jag bott i villa i hela mitt liv.

Annons

Läs även

Han blir Mimers nye chef

Läs också Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Sparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästerna Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.