Annons

Miljonvinst för Skövdebostäder

Skövde Ekonomin är fortsatt stabil för Skövdes kommunala bostadsbolag. Skövdebostäder redovisar ett resultat på 8,7 miljoner kronor för 2010. Det är 3 miljoner mer än förra året. Men ändå behövs hyreshöjningar.
– Vi måste gå bra för att sköta våra åtaganden. Hyreshöjningar är därför viktiga för oss, säger Skövdebostäders vd Dan Sandén.
Från årsskiftet blev höjningen 1,5 procent.
Att Skövdebostäder redovisar nästan 9 miljoner i vinst tillskrivs framför allt att alla lägenheter är uthyrda. Det gör det lättare att klara av oförutsedda utgifter, som kalla och snörika vintrar.
– Uppskattningsvis har vintern kostat 5–6 miljoner kronor mer i energi och snöröjning, säger Dan Sandén.
Underhållet är annars en stor utgiftspost. Förra året gick 62 miljoner dit. I år är 70 miljoner avsatta och följer en långsiktig plan. Stamrenoveringar pågår på Lillegården och när dessa är klara står Per-Andersgården och Södra Ryd på tur.
Av förra årets vinst gick 274 000 kronor till Skövde kommun.
– Kommunen har fått pengar under många år och summan avspeglar det kapital som de en gång satt in i företaget, säger Dan Sandén.
Skövdebostäder har drygt 4 000 lägenheter och växer. Under året kommer 86 lägenheter på Hästhoven att bli klara för inflyttning och byggstart för 206 lägenheter i Käpplunda park.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas Frågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter? Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder Minussiffror för tre av länets allmännyttor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.