Annons

Miljöpriser till Värnamo

Värnamo Finnvesbostäders förra vd, Börje Göransson, har utsetts till Årets opinionsbildare för sitt arbete med passivhus. Och Finnvedsbostäder har fått Klimatrådets hedersomnämnande.

Finnvedsbostäder i Värnamo sticker ut i Jönköpings län just nu. Inte mindre än två utmärkelser har gått till bolaget. Bakom utmärkelsen Årets opinionbildare står Stiftelsen för utveckling av energieffektivt byggande. Börje Johansson delar utmärkelsen tillsammans med Lars Tirén, tidigare vd för Eksta bostads i Kungsbacka.

Juryns motivering lyder:

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

”Börje Johansson i Värnamo och Lars Tirén i Kungsbacka har som ansvariga för kommunala bostadsbolag i många år varit pådrivande i förverkligandet av passivhus, lågenergihus och utnyttjandet av solenergi. De har därigenom synliggjort och demonstrerat de tekniska och ekonomiska möjligheterna till ett mycket bättre byggande.”

– Det känns överväldigande och fantastiskt, säger Börje Johansson.

Annons

Varför vurmar du så mycket för passivhus och solenergi?

Läs ocksåBostads-vd:n om de skenande elpriserna: ”Ett extremläge”Energikrisen kan tvinga Förbo att kasta om sin planering för vilka områden som ska prioriteras för renovering, enligt vd Peter Granstedt. Hyresgästen Britta Högmark Härdners radhuslägenhet har energiklass G, den allra sämsta. Nu hotar räkningarna från elpannan att knäcka hennes ekonomi.

– Därför att det är en lösning för framtiden, en klimatsmart lösning, och något som alla borde vurma för, säger Börje Johansson.

Därtill har Finnvedsbostäder fått Klimatrådets hedersomnämnande 2015 för bolagets breda engagemang i miljö- och klimatfrågor.

Annons

Motiveringen från Klimatrådet i Jönköpings län lyder:

Läs ocksåEmma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”En kvinna med glasögon, gröna ögon, rött hår och piercing i näsan, samt ett nybyggt hus i gammal stil.

”Med stor framtidstro har Finnvedsbostäder valt att satsa på framtidens tekniker redan idag med flera projekt baserat på passivhustekniken men även genom andra energibesparingsprojekt i äldre hus, miljöcertifiering av byggnader, avfallshantering och mycket mer! Finnvedsbostäder är ett kommunalt bostadsbolag som tar sitt ansvar på allvar och verkligen lever upp till sitt motto om ett utmärkt boende och ett gott liv! En lyckad satsning som visar vägen mot visionen Ett plusenergilän 2050.”

Läs också Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Hem & Hyra-redaktörer prisas för modig bevakning av viktigt område Dubbelt upp i utmärkelser för Västerviks bostads – på en och samma vecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.