HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Misshandlade ska få stärkt besittningsrätt

Nyheter Besittningsskyddet ska stärkas för personer som misshandlas av sin partner. Det beslutade riksdagen i dag och väntar sig en snabb ändring i hyreslagen.

När någon blir misshandlad av sin partner kan det leda till vräkning, både på grund av att grannarna blir störda och för att lägenheten skadas i samband med misshandeln.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat har Vänsterpartiet tagit upp problemet i två motioner. När sådana uppsägningar ska prövas i domstol tar man ofta inte tillräcklig hänsyn till brottsoffrets och eventuella barns behov av lägenheten och deras utsatta situation, enligt motionerna.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

I dag beslutade så riksdagen att de kvinnor och män som misshandlas ska få bättre skydd mot att vräkas från sin hyresrätt. Regeringen får nu i uppdrag att så snart som möjligt komma med ett sådant förslag till ändring i hyreslagen.

Annons
Läs också Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Efter åtta år i skogen – nu vräks Amir från kojan: "Det var min enda utväg" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.