HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Misslyckades med avbetalningen – sägs upp 

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg började betala av sin hyresskuld men lyckades inte betala hyran i tid. Nu får mannen en månad på sig att hitta ett nytt boende.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästen började betala av sin hyresskuld med hjälp av en avbetalningsplan. Men att betala både hyresskuld och hyra visade sig vara för svårt. Nu får mannen en månad på sig att flytta.

Hyresgästen i Helsingborg har vid flera tillfällen betalat hyran för sin tvåa för sent. När hyran för december månad helt uteblev valde värden att säga upp hyresgästens kontrakt. Men enligt de handlingar som har lämnats in till hyresnämnden i Malmö fick hyresgästen ytterligare en chans.

En avbetalningsplan samt ett korttidskontrakt, med en månads uppsägningstid, upprättades mellan parterna. Enligt avtalet skulle hyresgästen betala av sin skuld till bolaget den 28:e varje månad. Den första delbetalningen kom in i tid men själva hyran uteblev. Värden valde då att utan dröjsmål säga upp hyreskontraktet ytterligare en gång.

Läs ocksåKortvarig glädje för fyrabarnsfamiljen – förlorar sitt hem för andra gången på ett årLouise, Saga och Robin Wahlgren hemma i köket i Bara.

Hyresgästen har en månad på sig att hitta ett nytt boende. Värden har även vänt sig till hyresnämnden som utreda fallet.

Läs också Gunilla och Karl-Evert uppsagda på grund av Sotis kiss: ”Överdrivet” Anklagades för att ha anlagt brand hos grannen – får bo kvar Hyresgäst sägs upp efter 31 år – välkomnade nyinflyttad granne med pistol Hyresvärden gick under jorden – nu säljs husen på exekutiv auktion: ”Det här har inte varit schysst”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.