Annons

Mitthem firar 25 år som hyresvärd

Sundsvall 1994. Sverige tog brons i fotbolls-VM. Sommaren var supervarm. Och Mitthem bildades. Det är nu 25 år sedan och värt att fira, tyckte Sundsvalls allmännytta och ställde till med kalas i veckan. Där fler visade sig ha anledning att fira.

– Ska man gå på kalas ska man självklart ha blommor med sig! säger Lennart Grape, ursprungligen från Piteå men en av Mitthems hyresgäster sedan 20 år tillbaka.

Blomsterkvasten hade lika gärna kunnat vara till hans katt som fyllde fem år samma dag som hyresvärden, 28 april, den exakta dagen för Mitthems födelse.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Lennart, själv 69 år, trivs bra på Vasagatan i Skönsberg där han bott i tio år.

– De får väl bära ut mig i träkista när den dagen kommer, bara måtten stämmer med hissens så, säger han och skrockar.

Blommorna får Joanna Nordlander ta hand om. Hon har jobbat i 10 av de 25 år som Mitthem nu firar.

Läs ocksåHyresgästen lämnade kvar möbler – och död kattTvå bilder. En visar en specificerad faktura där det framkommer att en död katt tagits om hand. Den andra bilden visar en ostädad toalett.

Vad har hänt under den tiden?

– Tio år har gått otroligt fort och självklart har det hänt en del. Vi har utvecklat våra sociala kanaler, vi jobbar mer digitalt med bland annat e-signering och vi har byggt mycket, säger Joanna.

För 25 år sedan hade Mitthem 7 500 lägenheter. En del har sålts av, men mycket har också tillkommit i och med flera nybyggen särskilt på senare år.

Annons
Läs också"Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna

– I april i år blev affären med Sidsjö fastigheter AB klar, Mitthem köpte fem byggrätter i Sidsjön och sålde 63 studentlägenheter, berättar Linda Backlund Sjölén, kommunikatör på Mitthem.

Närmast i tiden för invigning är nya kvarteret Byhöjden där 88 lägenheter kommer vara redo för sina hyresgäster i december i år.

Vilket betyder att Mitthems bestånd kommer att vara 5 898 lägenheter år 2020.

Dagens kalas hålls på kontoret på Södra Järnvägsgatan 31. In genom dörren kliver nu Lena Lidström.

– Jag kommer från en liten by utanför Skelleftå, Sandfors, men har alltid haft ett hjärta för Sundsvall. När jag var liten bilade vi ofta till Gnarp där vi hade bekanta och då stannade vi alltid till i Sundsvall och jag minns att jag redan som 10-åring tänkte att jag ville bo här, säger hon.

Och för en månad sedan blev det verklighet, då hon flyttade in i en stor etta på Södermalm.

Varför ville du bo just här?

– Det ligger så vackert till mellan bergen och med närheten till havet. Gillar den gamla Stenstan också.

Annons

Det visar sig att det även är Lenas födelsedag just idag.

– Ja faktiskt! Jag blir 52 idag.

Och du firar den tillsammans med Mitthem?

– Det är en bra början. Men jag ska snart ut i det fina vädret och strosa runt i naturen kring Sidsjön tänkte jag.

Lotta Björklund, vd för Mitthem, har planerat in mer firande under året.

– Det finns tre medarbetare som faktiskt arbetat sedan starten som vi naturligtvis vill uppmärksamma. Och sedan planerar vi en filmvisning till hösten för hyresgästerna. Men detaljerna för det är inte klara än.

Läs också Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Efter mögelstriden – arga sms:en tvingar bort Torbjörn från lägenheten: ”Tänker överklaga” Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.