HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mitthem rensar portföljen – ytterligare fastighet till salu

Sundsvall Tre fastigheter med kontorslokaler och 80 studentlägenheter har gått under klubban under året. Nu säljer Mitthem ytterligare en hyresfastighet – ett trähus anno 1929 i centrala Sundsvall.

1 april tog en ny hyresvärd över 80 av Mitthems studentlägenheter i Campusområdet, K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus.

– Genom affären frigör Mitthem kapital som istället kan läggas på underhåll av det övriga beståndet. Vi har dessutom haft högre studentvakanser 2019 i jämförelse med tidigare år och därför ligger försäljningen bra i tid för oss, sa Lotta Björklund när affären offentliggjordes i februari.

Läs ocksåFastighetsägaren Ola: inför körkort för hyresvärdar

Under året har även en annan privat aktör, Riksbyggen, köpt av Mitthem.
En kontorsfastighet i centrala stan och en fastighet på Dalgatan i syfte att bygga 35-40 seniorbostadsrätter på platsen.

Om man lyckats hålla fast vid den planen som gällde vid tiden för uppgörelsen i juni så ska försäljningen av seniorbostäderna starta redan under 2021.
Riksbyggens marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr, Lars Lundgren, förklarade tanken bakom satsningen:
– Det finns behov av fler bostäder för seniorer i Sundsvall. Med fler seniorbostäder påverkas också flyttkedjorna i positiv riktning när till exempel villor som idag bebos av seniorer frigörs och blir tillgängliga för barnfamiljer eller andra som letar efter ett större boende.

Mitthems vd, Lotta Björklund, sa sig vara positiv till Riksbyggens köp och planer på flera sätt.
– Mitthem har flera byggprojekt igång och planerar för ytterligare. Snedhörnet (fastighetsbeteckningen reds. anm.) har länge legat långt fram i Mitthems planering. Genom den här försäljningen till Riksbyggen som snabbt kommer igång hjälper vi till att utveckla Sundsvall och möjliggöra för nybyggnation av boende för de lite äldre. Något som det finns ett stark önskan om från så väl målgruppen som Sundsvalls kommun.

Läs ocksåVill sälja billigare för att garantera hyresrätter i Bovallstrand

Men det är ytterligare fastigheter som skaver i Mitthems portfolio.
En försäljning av trähuset i hörnet av Östra Långgatan och Fredsgatan skulle renodla beståndet ytterligare för det allmännyttiga bostadsbolaget, menar Mitthems vd.
– Den passar inte in i bolagets portfölj, säger Lotta Björklund.
Det finns totalt fem bostadslägenheter i hörnhuset. Två mindre gårdshus med verksamhetslokaler ingår även i köpet.
Mitthem säger sig räkna med, eller hoppas på, att få in cirka sju miljoner på försäljningen.
I dagsläget finns inga planer på fler avyttringar enligt bostadsbolaget.

Läs också En fråga om liv och död - gratis boendestöd avgörande för Peter Så tycker vi om att jobba hemma Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.