Annons

Monika är trött på kylan

Svenljunga ​Kallt och dyrt. Monika Snarberg dri­ver en kamp för ett drägligare bo­ende. I de båda köksfönstren ligger badlakan som stoppar draget.

Monika Snarberg bor på 80 kva­drat i ett kedjehus byggt i början av 90-talet i Överlida. Hyran är 3 200 kronor – utan värme.

Annons
När senaste elräkningen kom fick hon en chock, 2 779 kronor för den milda februari.
– Jag blir ledsen. Det känns hopplöst, säger Monika Snar­berg.
Familjen har valt hyresrätten som boendeform för att slippa besvär. Nu bor de med en trasig värmepanna. Hyresvärden är näst intill omöjlig att få tag på. Monika har dock fått ett klart be­sked från värden: passar det inte så säg upp lägenheten. På Bolagsverket finns ett föreläg­gande om att J&Ö Fastigheter i Borås ska avvecklas.
– Får vi inte in årsredovis­ningen för 2006 beslutar vi om tvångslikvidation, då tar en ad­vokat över och avslutar bolaget, säger handläggare Victoria Linné Hägglund.
Miljö- och byggenheten i Svenljunga hotar med föreläg­gande om inte värden åtgärdar problemen.
Fastighetsägarna tvistar
 Det är en soppa kring J&Ö Fast­igheter som bland annat äger det kedjehus i Överlida där Monika Snarberg bor. Bakom fastighetsbolaget står boråsarna Johan Lidrot och Örs Dezsy.
I november förra året hoppade den auktoriserade revisorn av ef­tersom han misstänkte att bolaget sysslade med brottslig verksamhet.
Några veckor därefter hoppade vd:n Johan Lidrot av.
Kvar i bolaget är Örs Dezsy men han vill inte uttala sig i Hem & Hyra utan hänvisar till Johan Lidrot – som hänvisar till Örs Dezsy…
Kan bli skadestånd
Monika Snarbergs ombud Mar­tin Sand, jurist på Hyresgästfören­ingen, samlar på sig bevis för att kunna ställa krav på skadestånd och nedsättning av hyran. Det handlar bland annat om miljökontorets bedömning och ett utlåtande från tillverkaren av vär­mepannan.
– Men jag kommer först att kon­takta den advokat som träder in i styrelsens och vd:s ställe när Bo­lagsverket verkställer beslutet om likvidation för J&Ö Fastigheter AB, säger Martin Sand.
Att försöka lösa ärendet direkt med värden ser han som lönlöst.
– De är svåra att få tag på.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Brandfarliga bostäder hyrs ut till nyanlända i Hultsfred Fredrik ny vid klubban i Kalmarföreningen Kroppkakan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.