HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala

Uppsala Det tog sin tid – men nu är 2021 års förhandlingar med de privata hyresvärdarna i Uppsala äntligen klara.
Hyrorna för runt 6000 hyresgäster i Uppsala är nu färdigförhandlade.

I sex månaders tid har Hyresgästföreningen förhandlat med de privata hyresvärdarna i Uppsala om 2021 års hyresnivåer. Nu har man äntligen lyckats komma överens.

Hyreshöjningen för de omkring 6000 hyresgästerna landar på mellan 1,3 och 1,45 procent, från den 1 april respektive 1 maj.

Läs ocksåHyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett årEn kvinna med grått hår och glasögon sitter vid ett bord fullt med papper.

Bolagen yrkade på en hyreshöjning på 2,8 procent från den 1 januari.

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare har det varit en tuff förhandlingsomgång. Som skäl för att håll nere hyrorna har man fört fram att det senaste årets påfrestningar på samhällsekonomin – sjunkande BNP låg inflation, nollränta och en stigande arbetslöshet – borde få genomslag också i hyreshöjningarna.

– Det har dock varit svårt att få gehör hos fastighetsägarna och vägen fram till dagens överenskommelse har minst sagt varit problematisk. Relaterat till kostnadsutvecklingen i Uppsala borde hyreshöjningen ha varit lägre, men vi kan ändå konstatera att utfallet ligger under föregående år, säger Hyresgästföreningens förhandlare Lena Jansson Nordin i ett uttalande.

Läs ocksåInneboende bodde kvar med hyresvärd efter att ha anmält honom: "Dålig stämning"

Här hittar du samtliga hyreshöjningar i Uppsala län för 2021. 

Läs mer om 2021 års hyresförhandlingar:

Här har hyresförhandlingarna strandat

Läs ocksåHär är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigareSävsjö, sävebo, hyresförhandlingar 2022, hyror 2022

Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021

 

Läs också Unobo gapar efter mycket men mister mer än halva stycket i Norrland Hyresvärden Anders skänker hyreshöjningen till Ukraina

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.