HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala

Uppsala Det tog sin tid – men nu är 2021 års förhandlingar med de privata hyresvärdarna i Uppsala äntligen klara.
Hyrorna för runt 6000 hyresgäster i Uppsala är nu färdigförhandlade.

I sex månaders tid har Hyresgästföreningen förhandlat med de privata hyresvärdarna i Uppsala om 2021 års hyresnivåer. Nu har man äntligen lyckats komma överens.

Hyreshöjningen för de omkring 6000 hyresgästerna landar på mellan 1,3 och 1,45 procent, från den 1 april respektive 1 maj.

Läs ocksåKräver flytt av mannens grejer efter att han åkt in i fängelse – men vem betalar?Montage av flera bilder. En silhuett av en kvinna, en man i fängelse och flyttlådor.

Bolagen yrkade på en hyreshöjning på 2,8 procent från den 1 januari.

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare har det varit en tuff förhandlingsomgång. Som skäl för att håll nere hyrorna har man fört fram att det senaste årets påfrestningar på samhällsekonomin – sjunkande BNP låg inflation, nollränta och en stigande arbetslöshet – borde få genomslag också i hyreshöjningarna.

Annons

– Det har dock varit svårt att få gehör hos fastighetsägarna och vägen fram till dagens överenskommelse har minst sagt varit problematisk. Relaterat till kostnadsutvecklingen i Uppsala borde hyreshöjningen ha varit lägre, men vi kan ändå konstatera att utfallet ligger under föregående år, säger Hyresgästföreningens förhandlare Lena Jansson Nordin i ett uttalande.

Läs ocksåGatuprotest mot allmännyttans krav i GöteborgOla Terlegård och Catherine Holt är med och arrangerar en protest i Göteborg mot att de kommunala bostadsbolagen kräver att få höja hyran med 6,8 procent.

Här hittar du samtliga hyreshöjningar i Uppsala län för 2021. 

Läs mer om 2021 års hyresförhandlingar:

Här har hyresförhandlingarna strandat

Annons
Läs ocksåTvärnit för hyror i Varberg – första strandningen i Halland i år5 500 hushåll som bor hos Varbergs Bostad får vänta på besked om årets hyreshöjning. Nu riskerar de att få betala en retroaktiv höjning från och med 1 april.

Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021

 

Läs också Så mycket höjer halländska värdar hyran 2023 – hela listan Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.