Annons

Motalabo stal grannarnas trosor

Motala Motalabon stal 50 par trosor av sina grannar. Nu har tingsrätten dömt honom till villkorlig dom och dagsböter.

Det var under december och januari som hyresgäster i ett hus i Motala blev bestulna på underkläder i de gemensamma tvättstugorna. Vid ett tillfälle tog en av hyresgästerna en granne på bar gärning då han rotade igenom innehållet i två torktumlare. Polis kallades till platsen och vid en husrannsakan i den 23-årige Motalabons förråd hittades en säck med omkring 50 trosor. Åtminstone en del av dessa visade sig tillhöra boende i huset.

23-åringens förklaring var att han hittat underkläderna, men tingsrätten anser inte att hans berättelse är trovärdig.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom 23-åringen tidigare är ostraffad och det inte bedöms finnas risk för att han ska fortsätta begå brott väljer tingsrätten att döma honom för stöld till villkorlig dom i stället för fängelse, samt dagsböter på sammanlagt 1 500 kronor. Han ska också betala 500 kronor i skadestånd till en av grannarna som begärt ersättning för de omkring tio par trosor hon blivit av med.

Annons
Läs också Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Dyrt bråk om tvättstugan – hyresgäst tvingas betala 8 400 kronor Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.