Annons

Motalavärd riskerar få betala vite

Motala En hyresvärd i Motala riskerar vite på drygt en halv miljon kronor om han inte renoverar sina hus. Det skriver MVT.

Enligt tidningen har Motala kommun beslutat att Thomas Gruber måste låta utreda, och i vissa fall åtgärda, brister i tre av sina hyreshus. Det handlar bland annat om ventilation, stammar och ytskikt i badrum som inte håller måttet. Om åtgärder inte vidtas kan han tvingas betala 540 000 kronor i vite.

Thomas Gruber säger till MVT att husen är i bättre skick än kommunen påstår och att han känner sig trakasserad av tjänstemännen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Det är inte lägenheterna som är problemet utan att de som bor här inte får något stöd”, säger han bland annat till tidningen.

Han har för avsikt att överklaga kommunens beslut.

Annons
Läs också Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten Bara ett av 19 fel på räddningstjänstens lista har åtgärdats Skandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.