Annons

Muthärvan i Signalisten hyresgästerna får bo kvar

Solna Tretton hyresgäster som sagts upp av det kommunala bostadsbolaget Signalisten i Solna efter muthärvan för fem år sedan, får bo kvar. Hovrättens dom gick på samma linje som hyresnämnden.

Också handläggaren, som tog emot mutorna, finns bland dem som Signalisten sade upp. Här resonerar hovrätten att hennes behov av bostad väger tyngre än bostadsbolagets skäl att säga upp henne. Hon är tidigare dömd till fängelse för att ha tagit emot mellan 70 000 och 140 000 kronor för ett kontrakt.

– Trots att alla hyresgäster får bo kvar visar hovrättens dom att det inte krävs så mycket för att bli av med sitt kontrakt, säger P-O Brogren, presstalesman på Hyresgästföreningen. Det behöver inte vara bevisat att man betalat mutor, det räcker att man förstått att det inte gått rätt till.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Man i det här fallet har Signalisten inte lyckats bevisa att hyresgästerna förstått att de fått kontraktet på fel sätt. Signalisten förmedlar sina lägenheter genom ett system som liknar utlottning. Det kan ha bidragit till att det varit svårt att avgöra om rätt person fått hyreskontrakt.

Annons
Läs också Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Betalade alla hyror i tid – ändå vräktes fyrabarnsfamiljen två gånger på ett år Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.