HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mystiska barnvagnsbränder i Grums

Grums Flera barnvagnar har under kort tid brunnit i ett bostadsområde i Grums. Bränderna är anlagda och rubriceras i nuläget som mordbrand. Ännu finns ingen misstänkt.
Foto: Probaco
Vid tre tillfällen har det brunnit i allmänna utrymmen på Järpegatan i Grums.

För tredje gången på kort tid brann i början av veckan en barnvagn i ett bostadsområde i Grums i Värmland.

Första bränderna inträffade i december då flera barnvagnar i ett källarförråd brann. Samma dag tände någon även eld på en madrass och en soffa.

Polisen lade inledningsvis ner ett stort arbete på att försöka finna den skyldige.

– Ett stort problem vid bränder är att bevisning så att säga brinner upp. Vi är beroende av vittnens iakttagelser för att komma vidare, säger polisen Mattias Falk.

I början av veckan brann ytterligare en barnvagn i samma bostadsområde. Polisen har i dagsläget ingen misstänkt för brotten.

– Det har funnits teorier bland boende på området att det handlar om någon slags vedergällning. Men det tror vi inte att det finns någon substans i. Vi tror snarare att det handlar om en person som inte mår så bra psykiskt som gör det här, säger Mattias Falknäs.

Det är det kommunala bolaget Grums hyresbostäder som äger husen där det brunnit. Bolagets vd Wainy Semmelmayer säger att de vidtagit flera åtgärder i området efter bränderna:

– Vi har utökat vår rondering med vårt befintliga vaktbolag och försöker hålla källaringångar låsta och stängda så ingen obehörig kan gå in. Vi ser även till att det inte står brännbara föremål i trapphusen, säger hon.

Men man ska även hitta lösningar långsiktigt:

– Vi kommer att installera rörelsedetektorer så att trapphusbelysningen tänder sig automatiskt när någon går in, säger Wainy Semmelmayer.

För hyresvärden innebär bränderna extra kostnader för ronderingen av vaktbolaget, sanering, målning och senare rörelsedetektorerna.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.