HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Namninsamling i protest mot Halmstad kommun

Halmstad På onsdagskvällen startades en namninsamling mot Halmstad kommuns beslut att plocka närmare 58 miljoner kronor ur HFAB.
Foto: Petra Martinsson
Margareta Palmkvist skrev på namnlistan redan på onsdagskvällen. Foto: Petra Martinsson

– Jag bor själv inte hos HFAB men vill stötta de som gör det, sa Margareta Palmkvist som var en av de som skrev på namnlistan.

– Det är riktigt bra att vi startar en protest. Varför ska bara vi betala det som alla skattebetalare borde vara med och göra, sa hyresgästen Ann-Britt Wahlquist.

Läs ocksåNytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Förutom namninsamlingen sprids nu protestvykort som ska skickas till kommunen och Hyresgästföreningen börjar en dialog med kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf (M).

– Vi vill visa att vi är många som inte tycker att det här är okej, säger Petra Lundh, bostadspolitisk utredare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons

Hon var på plats igår kväll när Hyresgästföreningens föreningsstyrelse Halmstad-Laholm hade årsmöte. Det var också förhandlare Peter Olsén som berättade för medlemmarna mer exakt vad det är kommunen gör med det kommunala bostadsbolagets vinst och hur.

Läs ocksåEfter utbetalningar på nära en halv miljard kronor - nu stoppas vinstuttagenKatrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, samt pengar.

– Det kommunen vill ta från bolaget motsvarar cirka en månadshyra per person och år av alla som bor hos HFAB, konstaterade han.

Enligt honom skulle cirka sju miljoner vara rimligt som utdelning på det kapitalet som kommunen under åren har satt in i bolaget. Som det blir nu får hyresgästerna bekosta saker som alla kommuninvånare borde vara med och betala.

Annons

Mer om vinstuttaget kan du läsa här.

Läs ocksåPrivatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procentI Varberg vill Derome Fastighet och en rad andra privatvärdar höja hyrorna med 9,56 procent i januari. Halmstads kommunala hyresvärd HFAB har presenterat ett utgångsbud på 5,5 procent.
Läs också Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Här är butiken där ingenting kostar: "Varsågod"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.