Annons

Nej till sammanslagning av regioner

Halland Regionstyrelsen i Hyresgästföreningen Region norra Skåne säger nej till en sammanslagning av Skånes två regioner.

Tidigare har regionstyrelsen i södra Skåne sagt nej och beskeden betyder förmodligen att det inte blir en stor Skåneregion i stället för dagens två, som också innefattar södra Halland. Det är dock regionernas högst beslutade organ, regionfullmäktige som tar det slutgiltiga beslutet. De sammanträder 23:e november.

En eventuell sammanslagning har utretts under våren och skulle beröra cirka 84 000 medlemmar, nästan hundra anställda och runt 1 500 förtroendevalda.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rigmor Wilderoth som är ordförande i norra Skåne vill inte peka ut någon enskild fråga som ledde fram till styrelsens beslut.

– Det var många frågor sammantaget som ledde fram till det. Det finns både för- och nackdelar. Vi har verkligen tittat på alla delar, ur medlemmarnas, förtroendevaldas och anställdas perspektiv. Vi har också tittat på olika scenarior utifrån om organisationen skulle ha ett kontor, flera eller som det ser ut idag, säger hon.

Annons

Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen, har tidigare varit uttalad positiv till en sammanslagning mellan regionerna i norra och södra Skåne. Till Hem & Hyra har hon sagt att det skulle effektivisera arbetet och spara jättemycket pengar till medlemmarna. När nu de båda regionstyrelserna sagt sitt vill hon inte kommentera resultatet.

Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

– Eftersom det är ett beslut som fattas av de förtroendevalda så är det upp till dem. Om de inte tycker att det ska bli en sammanslagning så tycker de inte det. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Barbro Engman.

Läs också:

Annons

Södra Skåne säger nej till sammanslagning

Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.

Skånska regioner kan slås ihop

Läs också Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Ditt hem är hennes jobb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.